Leonie en Viktor rijden wegseizoen bij AG Insurance - Soudal en Quick - Step

Leonie Bentveld gaat het komende wegseizoen afwerken bij AG Insurance – Soudal. Onze ploegmanager Jurgen Mettepenningen kwam daarover tot een akkoord met Patrick Lefevere. Onze renster moet via de samenwerking beter gewapend zijn voor haar veldritseizoen.


Pauwels Sauzen – Bingoal en AG Insurance – Soudal bereikten een akkoord over een samenwerking. Zo zal Leonie Bentveld haar komende wegprogramma afwerken bij de ploeg van Patrick Lefevere. Voor het veldritseizoen blijft onze jonge renster aan boord van haar huidige ploeg Pauwels Sauzen – Bingoal.

Ook voor onze belofterenner Viktor Vandenberghe vinden de twee ploegen elkaar. Hij zal tijdens het wegseizoen in het tenue van Soudal Quick - Step Devo Team rijden. “Zo zijn ze beter gewapend voor het veldritseizoen”, luidt het.

“Ik kijk er enorm naar uit om op de weg te rijden voor AG Insurance - Soudal", vertelt Leonie Bentveld enthousiast. "Na een zeer succesvol crossseizoen hoop ik met deze stap mijn prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen in mij. De afgelopen twee seizoenen heb ik op de weg gekoerst met Chevalmeire. In mijn jeugd heb ik wel op de weg gereden, maar de laatste jaren was dat minder het geval. De focus lag vooral op het veldrijden. Ik hoop dat ik door dit wegprogramma kan verbeteren, maar tegelijkertijd ben ik ook benieuwd naar wat ik op de weg kan bereiken.”


“Ik ben ontzettend blij en gemotiveerd om aan het wegseizoen te beginnen met het Soudal Quick-Step Devo Team", zegt ook Viktor Vandenberghe. "Het is fantastisch dat ik het veldrijden kan blijven combineren met mijn activiteiten bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Ik ben echt dankbaar voor deze geweldige kans. Als eerstejaars belofte ben ik me bewust van de grote uitdaging die de overstap met zich meebrengt, maar ik ben vastberaden om mijn talent te tonen. De afgelopen jaren heb ik al ervaring opgedaan in enkele meerdaagse UCI-wedstrijden, klimkoersen en kermiskoersen", sluit hij af.