Multitalent Shanyl De Schoesitter (15) sluit in 2022 aan!

Manager Jurgen Mettepenningen blijft bouwen aan de toekomst van ons veldritteam Pauwels Sauzen - Bingoal. Op 1 januari 2022 sluit het vijftienjarige multitalent Shanyl De Schoesitter (Waasmunster) bij de ploeg aan.

Ze is nog maar vijftien, maar toch rijdt Shanyl al acht jaar in competitie op de fiets rond. Niet zonder succes: ze is regerend Belgisch kampioene op de mountainbike, veroverde zilver op het recentste BK op de weg, en won dit seizoen al tien van de elf nieuwelingencrossen waaraan ze deelnam. Shanyl woont bovendien in Waasmunster, op een boogscheut van de uitvalsbasis van de ploeg.

Jurgen Mettepenningen: “We blijven investeren in de toekomst van de ploeg, en die van het damesveldrijden. Shanyl heeft met haar prestaties bewezen dat ze potentieel heeft. Bij ons kan ze de komende jaren rustig verder ontwikkelen, begeleid door mensen met de juiste knowhow. Hopelijk kan ze dan ooit de stap maken naar de top van het damesveldrijden. Dat Shanyl ook in de streek van de ploeg woont, is een leuke meerwaarde.”

Shanyl De Schoesitter: “Het is een droom om bij deze ploeg te komen, die hier bij ons in de streek erg veel supporters heeft. Het wordt speciaal om straks ploeggenote van iemand als Denise Betsema te worden. Ik kan heel veel van haar opsteken. Ik rijd in de zomer graag op de MTB en op de weg, maar het veld blijft wel mijn hoofddiscipline. Glijden in technische moddercrossen: dat vind ik echt plezant. Hopelijk kan ik ooit prof worden en een wereldkampioenschap rijden. En ik zou ook heel graag ooit eens naar de Olympische Spelen gaan. Hopelijk kan dat ooit als veldrijdster.”

Shanyl rijdt vanaf 1 januari 2022 als nieuwelinge in de kledij van Pauwels Sauzen - Bingoal (nationaal samen met de jongens-nieuwelingen, regionaal bij de vrouwen). Volgende winter maakt ze de overstap naar de juniorescategorie.