Nieuw op 1 september: drie jonge talenten!

Pauwels Sauzen - Bingoal voegt op 1 september drie jonge crossers toe aan het hoofdteam. Twee onder hen (Lorenzo Masciarelli en Pieter Pauwels) stromen door uit de opleidingsploeg Bert Containers - Pauwels Sauzen. Lukas Vanderlinden komt over van het Cannibal Team.

De doorstroming vanuit het opleidingsteam blijft een belangrijke pijler in het succes van de ploeg. Vandaar dat teammanager Jurgen Mettepenningen opnieuw twee jongens uit dat team de kans geeft zich verder te ontplooien bij de grote jongens.

“De Italiaan Lorenzo Masciarelli (17, Oudenaarde) werd ons meer dan vier jaar geleden getipt. We lieten hem uit Italië overkomen voor de Superprestigecross in Gavere, waar hij meteen indruk maakte. Sindsdien rijdt hij voor ons opleidingsteam”, vertelt Mettepenningen. “Als eerstejaars junior werd hij afgeremd door mycoplasma, maar vorig jaar bevestigde hij zijn talent met winst in Beringen en een tweede plaats in de WB-manche in Tabor. Een echte allrounder. Zijn ouders zijn bovendien naar België komen wonen om Lorenzo alle kansen te bieden. Die wil ik hem graag ook geven.”

Ook Oost-Vlaming Pieter Pauwels (17, Hamme) rijdt al jaren in de kleuren van Bert Containers - Pauwels Sauzen en maakt straks de overstap. “Pieter haalde in zijn jeugdjaren niet het absolute topniveau, maar omwille van het coronavirus reed hij vorige winter uiteraard amper wedstrijden.  Dan kan je ook moeilijk bewijzen dat je progressie hebt geboekt. Ik wil hem toch de kans geven zich verder te ontwikkelen. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij nog stappen kan zetten.”

Vlaams-Brabander Lukas Vanderlinden (17, Neerijse) liet zich vorige winter opmerken in de Ethias Cross Beringen, waar hij tweede werd achter Lorenzo Masciarelli. “Ook Lukas kon zich de daaropvolgende maanden echter niet meer bewijzen door het gebrek aan wedstrijden, maar dat deed hij deze zomer dan weer wel, onder meer met een mooie ereplaats in de klimkoers van Herbeumont. Die resultaten hebben ons overtuigd om Lukas een kans te geven”, besluit onze teammanager. “Dat hij op de weg uit de voeten kan, is een pluspunt, want ook in de zomer rijden we een stevig programma. Dan is het goed toch een paar jongeren met inhoud in onze rangen te hebben. Dat heeft Lukas.”