BK Middelkerke sluit druk wegblok af

De zomervakantie moet nog goed en wel beginnen, maar de cross komt nu snel dichterbij. Het Belgisch kampioenschap in Middelkerke was voor onze crossers de afsluiter van een druk blok op de weg.

Het was nog maar een paar maand geleden dat we op het strand van Middelkerke streden voor de Belgische tricolore veldrijden, maar nu brachten we onze smalle Vittoria-tubes mee voor een waaierkoers langs de kustlijn en in de beruchte Moeren. Eli Iserbyt koos daarin voor de vroege vlucht maar had het daardoor later lastig in de waaierslag. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout maakten deel uit van het peloton dat in de finale terug in koers kwam voor de titel, en haalden allebei het einde van een goed tweehonderd kilometer lange koers.

Laurens, vooraf genoemd bij de outsiders voor podium, was uiteindelijk onze eerste finisher op plaats 69. In de slotronde drong hij niet meer aan. Daar hadden niet alleen de hectische toestanden iets mee te maken, maar ook de buikgriep die Laurens niet alleen uit de Baloise Belgium Tour had gehouden, maar ook anderhalve week van de fiets. “Al bij al was ik na die ziekte niet zo slecht. Ik kon de voorbije twee weken amper trainen. Ik had er dus minder van verwacht, maar dit is een opsteker: ik ben blij dat ik deze kilometers in de benen heb”, evalueerde Laurens zijn BK.

Ook in Nederland werden de nationale kampioenschappen afgewerkt, al hadden we daarbij niet veel geluk. Ryan Kamp kon niet aan de start komen door een coronabesmetting, Denise Betsema was er wel maar crashte stevig, gelukkig zonder ernstige lichamelijke schade. Leonie Bentveld finishte als dertiende op het NK voor juniores.

Uitslag BK Middelkerke:

1. Tim Merlier, de 208 km in 4u20:49
2. Jordi Meeus z.t.
3. Jasper Philipsen
69. Laurens Sweeck 2:20
122. Michael Vanthourenhout 9:59
Opgave: Eli iserbyt

(foto Photopress.be)