Denise blijft leidster in Superprestige na 3de plaats in Niel

Lucinda Brand won de Jaarmarktcross in Niel. Denise Betsema kleurde mee de koers, maar maakte in de finale iets te veel foutjes en moest vrede nemen met plaats drie. Ze blijft het klassement van de Superprestige aanvoeren.

Denise was onze enige vertegenwoordiger in de Nielse vrouwenwedstrijd. Fem en Leonie focussen op de Wereldbeker in Tabor (zondag), terwijl Laura zaterdag de competitie hervat in Leuven. Maar ook in haar eentje bracht onze Texelse onze sponsors goed in beeld, met dank aan haar aanvallende ingesteldheid.

Na een blitzstart van Annemarie Worst was het Denise die in de tweede ronde het vuur aan de lont stak. Worst beperkte echter de schade en ook de slecht gestarte Lucinda Brand kwam binnen de kortste keren opnieuw aansluiten. Een driestrijd dus, die lange tijd bijzonder boeiend bleef.

Maar in de slotronde moest Denise haar twee concurrentes laten gaan. "Ik was al diep moeten gaan om Annemarie terug te halen in de openingsronde", verduidelijkte ze achteraf. "Dat draag je mee en dan ga je foutjes maken. Zeker op een technisch parcours als dit. Daarnaast beschikte ik ook niet over superbenen. Maar ik heb uiteindelijk alles gegeven om de schade te beperken."

En dat deed ze met verve. Brand en Worst waren in Niel dan wel iets te sterk, Denise werd op haar beurt niet meer bedreigd voor plaats drie. Goed voor haar 11de podiumplaats van het seizoen. Voorts blijft ze leidster in de Superprestige. Brand en Worst volgen wel op een puntje. 

Uitslag Niel (48 dlnrs):
1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst op 18"
3. Denise Betsema op 32"

Klassement Superprestige:
1. Denise Betsema 42 
2. Lucinda Brand 41 
3. Annemarie Worst 41 
17. Fem van Empel
19. Leonie Bentveld

Foto's: © Photopress