Derde plaats voor Denise in Ethias Cross Sint-Niklaas

Denise Betsema is derde gefinisht in de laatste Ethias Cross van het seizoen. De zege ging naar Lucinda Brand. Na afloop werd Denise gehuldigd als eindlaureate van de X2O Snelste Ronde. Fleur Moors kende pech in de slotfase.

Al snel vormde zich op het snelle parcours in Recreatiedomein De Ster een kopgroep van vier met Denise, Annemarie Worst, Lucinda Brand en Aniek van Alphen. Maar de vier bleven niet lang samen. Na een foutje van Denise, in de derde ronde, verdapperde Brand en trok het gashendel volledig open.

Brand liep steeds verder uit en zou met een halve minuut voorsprong winnen. Daarachter hield Denise lange tijd gelijke tred met Annemarie Worst, maar in de slotfase moest onze Texelse Worst toch laten rijden. Denise zou derde finishen op driekwart minuut. 

Ook onze juniore Fleur Moors reed alweer een opgemerkte wedstrijd en deed tot in de slotronde mee voor een toptienplaats, maar na materiaalpech zakte ze nog terug naar plek 20. 

Denise mocht na afloop niet alleen op het podium als derde, maar ook als eindwinnares van de X2O Snelste Ronde. Dat leverde haar twee cheques op: eentje van 2.000 euro voor zichzelf, maar ook nog een van 500 euro voor een goed doel naar keuze. Dat schonk Denise met plezier aan de Rick Jonckheere Foundation.

Foto's: © Photopress.be