Knappe zege voor Denise in Ruddervoorde

Ze had in het prille seizoensbegin al twee Ethias Crossen op haar naam geschreven, in Ruddervoorde pakte Denise Betsema ook haar eerste klassementscross. En dat na een demonstratie. Voor een keertje was vrouwenveldrijden niet zo spannend.
 
Denise startte goed en geraakte snel voorop met Sanne Cant, Annemarie Worst  en Inge van der Heijden. Maar Worst en Cant haakten nog in het eerste wedstrijdkwart af. En rond halfkoers moest ook Van der Heijden onze kopvrouw laten gaan. 
 
"Vanaf de start had ik al een goed ritme te pakken", vertelde Denise achteraf. "Daarna heb ik vooral een eigen tempo gezocht. Als je aan de leiding rijdt, heb je ook weinig last van foutjes van anderen, wat altijd een voordeel is."
 
Denise had het nog over een 'leuke koers' en dat ze niet te veel last had van een eventuele jetlag. "Het was wat afwachten, want zo'n trip naar de VS was ook allemaal nieuw voor mij. Maar het draait goed uit heb ik de indruk. Na mijn terugvlucht focuste ik op het gezin, zo laadde ik de batterijen opnieuw op."
 
Ook kudo's voor onze youngster Leonie Bentveld (17), die in het gezelschap met vooral elite en beloften als elfde werd afgevlagd. Leonie werd daarmee tweede juniore, op een twintigtal seconden van Zoë Backstedt. 
 

Uitslag vrouwen Ruddervoorde (59 dlnrs)
1. Denise Betsema
2. Annemarie Worst op 43"
3. Inge van der Heijden op 58"
11. Leonie Bentveld op 4'28"

Foto's: © Photopress.be