Laura pakt in Leuven eerste podiumplaats van het seizoen

Anna Kay won de Ethias Cross in Leuven, voor Ellen Van Loy en Laura Verdonschot, die na een matig begin knap terugvocht. "Dit is een opsteker met het oog op Koksijde", genoot ze van haar eerste podiumplaats van het seizoen.

Laura kwam als vierde het veld ingedraaid, maar heel snel zakte ze weg, zelfs net buiten de top tien na één rondje modderfietsen. "Ik dacht, wat wordt dit hier? Iedereen reed me gewoon voorbij", kon ze er achteraf om lachen. "Maar ik heb gelukkig niet gepanikeerd. Ik wist dat het een lange en zware cross zou worden."

Beetje bij beetje schoof Laura op. "Ik merkte dat ik steeds meer in het ritme kwam. Er zat nog geen versnelling in, dat niet. Dat was denk ik ook het probleem in die openingsronde. Maar een goed tempo rijden, dat lukte wel. Zo eindigde ik alsnog op het podium en daar ben ik heel blij mee."

"Ze zullen wel zeggen dat de toppers er niet waren vandaag, maar daar zit ik nu heel even niet mee. Een paar weken geleden zou ik zelfs in dit deelnemersveld de top tien niet gehaald hebben, dus ik voel echt wel progressie. Met het oog op Koksijde is dit een opsteker, ook al heb ik nog veel werk aan de winkel. Ik ben er nu even van tussenuit geweest en dat heeft goed gedaan. Maar forceren ga ik nu niet doen. Stilaan weer beter worden, dat is het doel..."

Uitslag vrouwen Leuven (32 dlnrs):
1. Anna Kay
2. Ellen Van Loy op 1'13"
3. Laura Verdonschot op 1'29"

Foto's: ©Photopress.be