Lotto Belgium Tour van start gegaan met proloog in Chimay

De Lotto Belgium Tour, een sterk bezette vierdaagse rittenkoers voor vrouwen, is vandaag op gang geschoten met een proloog op het Circuit van Chimay. Fem van Empel was de beste van onze mixed ploeg in haar eerste tijdrit ooit.
 
De 4,4 kilometer lange proloog werd afgewerkt op het kletsnatte stratencircuit van Chimay en gewonnen door de Nederlandse wereldtopper Ellen van Dijk. Zij had vijf en een halve minuut nodig om haar korte tijdrit aan een gemiddelde snelheid van 47,5 km/u af te werken. Jolien D'hoore en Lotte Kopecky werden derde en vierde.
 
Voor onze vrouwen was deze proloog niet de gemakkelijkste opdracht, wegens voor de meeste amper ervaring in deze specifieke discipline. Voor Fem van Empel was het trouwens haar allereerste tijdrit ooit. Ze eindigde vlotjes in het eerste deel van het pak, weliswaar een half minuutje trager dan Van Dijk.
 
Laura, Suzanne, Maud en Julie gaven wat meer tijd toe. Na afloop stond ons vijftal overigens nog een zware verplaatsing te wachten, want morgen vertrekt de eerste rit in lijn aan de kust. Start in Blankenberge. Aankomst in Brugge.
 

Uitslag proloog:
1. Ellen van Dijk in 5'33"
2. Elynor Bäckstedt op 2"
3. Jolien D'hoore op 4"
59. Fem van Empel op 31"
110. Laura Verdonschot op 52"
117. Suzanne Verhoeven op 54"
134. Maud Kaptheijns op 1'12"
138. Julie Brouwers 1'25"