Michael en Eli zorgen voor een-tweetje in Brussel

Michael Vanthourenhout heeft zijn derde seizoenszege op zak. In de Brusselse Universiteitscross rondde hij een solo succesvol af. Eli maakte het teamsucces compleet met een tweede plek. Ook Laurens eindigde in de top vijf.

De voorbije wedstrijden bewees Michael al dat hij ook laat op het seizoen nog in prima vorm rondfietst. Tegenslag hield hem vorige week echter twee keer van het podium. Ook in Gavere viel hij met zijn vierde plaats net naast de prijzen. Maar dat zette onze schaduwkopman in Brussel eensklaps recht.

Het was Laurens die de beste start nam rond de gebouwen van de universiteit. Terwijl Toon Aerts ten val kwam, zorgde Laurens voor een eerste kloofje. Maar al snel kreeg hij het gezelschap van Michael, die de benen niet voelde en in de derde van negen ronden al in zijn eentje voorop reed.

Daarachter verrichtte Eli mooi afstoppingswerk in het wiel van Jens Adams, die naar de tweede plaats was opgerukt. Eenmaal Michael zeker was van de winst, deed Eli - met succes - nog een gooi naar de tweede plaats. Na de zege van Denise bij de vrouwen dus ook één en twee bij de mannen. Van een topdagje gesproken. Eli en Michael werden ook tweede en derde in de eindstand van de X2O Trofee.

"Ik heb het verschil gemaakt op het wasbord", vertelde Michael. "Eerst reed ik naar Laurens, maar die had niet zijn beste dag. Ik kon snel van hem wegrijden. Het was nog lang en ver, maar ik heb mijn inspanning toch kunnen volhouden. Drie, vier ronden gaf ik alles en dat bleek te volstaan."

Michael is geen veelwinnaar, maar na Namur wint hij nu toch een tweede klassementscross. "In totaal won ik drie keer. Ik denk dat ik mag spreken van een geslaagd seizoen. Dat geldt voor de hele ploeg trouwens. Jammer genoeg leverde ons dat geen trui op, maar dat geldt voor veel renners."

Ondanks zijn mindere dag, finishte Laurens toch nog knap als vijfde. Toon en Ryan, die onderweg kreeg af te rekenen met een lekke band, werden elfde en twaalfde.

Foto's: © Photopress