Nieuwe zege in WB voor Eli, Michael fraai tweede

Drie op vijf voor Eli Iserbyt in de Wereldbeker. In Overijse knokte hij zich naar winst na een formidabele slotronde, geruggensteund door Michael Vanthourenhout, die tweede werd. Ons topduo bekleedt na vijf manches ook de eerste twee plaatsen in de tussenstand.

Blitzstart voor Daan Soete en Quinten Hermans op het doorregende parcours van het Mariëndal in Overijse. Maar onze jongens volgden vlot. Vooral Eli en Michael lieten zich de kaas niet van tussen de boterham eten. 

Soete bekocht echter zijn snelle start en even later viel ook Hermans vooraan weg nadat hij enkele foutjes maakte op de glibberige omloop. Hun plaats werd voorin ingenomen door Toon Aerts, zodat het in de tweede koershelft uitdraaide op een driestrijd. Even kwam Laurens nog aansluiten, maar meer dan een vierde plaats zat er voor hem niet.

Aerts prikte in de eerste helft van de slotronde, maar Eli counterde perfect, trok meteen fors door en sloeg een kloofje. Achter hem schoof ook Michael voorbij Aerts, waardor Eli nog iets meer ruimte kreeg. Voldoende om zijn zevende zege van het seizoen te pakken.

Michael drong zowaar nog even aan, maar strandde op een - weliswaar knappe - tweede plaats. Laurens pakte plek vier en ook onze belofte Ryan finishte nog in de top tien. Alweer een gave collectieve prestatie van onze jongens!

"Ik was vandaag niet top top", aldus Eli achteraf. "Maar in de laatste ronde viel het toch nog mijn kant op. Met dank aan de aanval van Toon Aerts. Hij deed dat op een strook die me goed lag, waardoor ik hem kon counteren. Zo sloeg ik een kloofje en mede met dank aan Michael die het ploegenspel prima speeld, kon ik die nog wat uitbouwen."

Ook Michael was niet ontevreden. "Ik was vandaag misschien wel de sterkste in koers, maar Eli is toch een echte afwerker geworden. Goed dat de zege binnen de ploeg blijft en en eerste en tweede worden."

Uitslag Elite & U23 mannen (52 dlnrs):
1. Eli Iserbyt
2. Michael Vanthourenhout op 9"
3. Toon Aerts op 26"
4. Laurens Sweeck op 46"
10. Ryan Kamp op 2'26"
15. Toon Vandebosch op 3'14"

Stand Wereldbeker:
1. Eli Iserbyt - 175 punten
2. Michael Vanhourenhout - 130 
3. Toon Aerts - 129
7. Ryan Kamp - 80
9. Toon Vandebosch - 74
14. Laurens Sweeck - 44
18. Anton Ferdinande - 36
35. Witse Meeussen - 7
38. Lorenzo Masciarelli - 3

Foto's: ©Photopress.be