Nieuwe zege voor Eli in de VS, Michael derde

En of onze Amerikaanse trip een succes is. Net als in Waterloo en Fayetteville mochten ook in Iowa City zowel Eli Iserbyt als Michael Vanthourenhout op het podium. Eli pakte zijn tweede wereldbekerzege in een week tijd, Michael werd knap derde. Maar ook onze jongeren lieten zich alweer opmerken!
 
Ryan was in Iowa onze beste starter. Eli en Michael volgden in de beginfase iets verderop, maar schoven al snel door naar de kop van de koers. Er ontstond een kopgroep van zeven, tot Quinten Hermans het tempo de hoogte injoeg. Alleen Eli was in staat meteen te reageren. Even later kwamen ook Lars van der Haar en Michael aansluiten. Dat deden ook Toon Aerts en Jens Adams even, tot Eli op zijn beurt versnelde.
 
Met vier de finale in dus, tot Hermans zich verslikte bij de balkenpassage en de rol moest lossen. Bij een volgende demarrage van Eli, moesten eerst Michael en wat later ook Van der Haar definitief afhaken. Onze wereldbekerleider gaf zijn voorsprong niet meer uit handen, pakte zijn tweede Amerikaanse zege van het seizoen en verstevigt uiteraard zijn leidersplaats in de Wereldbeker.
 
Michael werd nog bijgehaald door de teruggekeerde Toon Aerts, maar in de slotronde kon hij toch zijn derde plek veiligstellen. Onze twee West-Vlamingen mochten zo voor de derde keer op rij samen op het podium. Wat meer is, ook Ryan Kamp, Anton Ferdinande en Toon Vandebosch eindigden in de top twaalf!
 
 “Ik wist dat Waterloo en Iowa de twee omlopen waren die me het best lagen”, vertelde Eli achteraf. “Al moet ik toegeven dat ook Quinten Hermans sterk was. Zonder zijn foutje bij de balken was ik nog niet klaar met hem. In de slotfase moest ik nog afrekenen met een goede Lars van der Haar. Maar door mijn rondje goed in te delen, kon ik hem toch afhouden. Twee zeges en een tweede plaats: mijn trip in de VS is bij deze super geslaagd."
 
"Dat geldt uiteraard ook voor mij", voegde Michael toe. "Ik vond vandaag niet mijn beste benen. Eli, Lars en ook Quinten waren beter, maar die laatste viel weg. Om Toon Aerts af te houden, wist ik dat ik als eerste de laatste beklimming van de Mount Krumpit moest aanvatten. Zo kon ik mijn podiumplaats veiligstellen."
 

Uitslag Iowa City:
1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar op 11"
3. Michael Vanthourenhout op 31"
8. Ryan Kamp op 1'39"
9. Anton Ferdinande op 1'51"
12. Toon Vandebosch op 2'09"
28. Lorenzo Masciarelli op 4'44"

Foto's: ©Photopress.be