Ook Eli primus in Ruddervoorde

Dubbele triomf voor Pauwels Sauzen-Bingoal vandaag. Na Denise Betsema bij de vrouwen, was het dik anderhalf uur later de beurt aan Eli Iserbyt om teammanager Jurgen Mettepenningen te plezieren. Laurens Sweeck en Toon Vandebosch werden vijfde en zesde.
 
Het as zowaar Toon die als eerste het veld indook, gevolgd door Eli. En Toon had er zin in, deed het goed, maar als de Quinten Hermans even later het gaspedaal heel diep induwde, was alleen Eli Iserbyt in staat om de Limburger te volgen. Ook Aerts, Van der Haar en Laurens - die iets minder goed was gestart - werden op achtervolgen aangewezen.
 
Maar een terugkeer zat er niet meer in. Daarvoor waren Hermans en Eli te sterk op dit parcours. Tot een echt duel tussen de twee kwam het echter niet. Rond halfkoers verslikte Hermans zich - net als een week geleden in Iowa - opnieuw in de balkjes toen hij Eli onder druk wilde zetten. Voor Eli uiteraard het sein om vol door te gaan.
 
In de finale liet Eli zich niet meer verrassen en pakte al zijn zesde seizoenszege, zijn eerste in de Superprestige. "Ik vond hier een parcours op maat, een speeltuin", glunderde Eli in het perstentje na alfoop. "Dit was wellicht de best mogelijke omloop voor mij om te herbeginnen na zo'n trip naar de VS."
 
Over het duel met Quinten analyseerde Eli haarscherp. "Ik denk dat hij in de beginfase net dat tikkeltje beter was op de rechte stukken. Hij vroeg zelfs niet om over te nemen, dus bleef ik maar volgen. Ik maakte ook wat foutjes. Maar ik kwam beter in de koers naarmate die vorderde. Toen Quinten viel, moest ik uiteraard niet meer wachten. Vooral op de technische stukken kon ik het verschil uitdiepen."
 
Quinten Hermans werd tweede, Toon Aerts derde en dat betekent dat de drie na twee manches evenveel punten tellen in de tussenstand van de Superprestige. 
Even leek Laurens Sweeck nog op weg naar plaats drie, maar hij werd afgestopt door materiaalpech. Finaal zou hij vijfde worden, wellicht al een beetje met de Wereldbeker van Zonhoven in het achterhoofd. Onze quick-starter Toon Vandebosch eindigde fraai zesde. Ryan kende in Ruddervoorde niet zijn beste dag. Kan gebeuren. Op naar Zonhoven, waar ook Michael Vanthourenhout de competitie hervat na zijn maagperikelen de voorbije dagen.
 

Uitslag Ruddervoorde (66 dlnrs):
1. Eli Iserbyt
2. Quinten Hermans op 27"
3. Toon Aerts op 41"
5. Laurens Sweeck op 1'33"
6. Toon Vandebosch op 1'43"
17. Ryan Kamp op 3'48"
42. Lukas Vanderlinden (op 1 ronde)
45. Pieter Pauwels (op 1 ronde)

Foto's: ©Photopress.be