Ook tweede etappe in TRW eindigt op massasprint

Tweede massasprint op rij in de Ronde van Wallonië. En na Dylan Groenewegen gisteren, was het vandaag de beurt aan Fabio Jakobsen. Ryan Kamp eindigde als 22ste.

Wegens de overstromingen in het Luikse werd de etappe van Verviers naar Herve geannuleerd en werd uitgeweken naar het Circuit van Zolder voor een criterium: 30 rondjes van 4 km op het autocircuit dat we allemaal kennen uit het veldrijden.

Veel had de etappe niet om het lijf. Een kopgroep van zeven werd netjes onder controle gehouden door het peloton, met dank aan de troepen van Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step en nog een aantal andere sprintersploegen. Toen de aanvallers werden gegrepen, werd het tempo de hoogte ingejaagd, waardoor niemand meer weggeraakte.

In de sprint trok Fabio Jakobsen aan het langste eind, voor Fernando Gaviria en Amary Capiot. Ryan Kamp werd 22ste. "Ik heb me gesmeten", aldus Ryan na afloop. "Maar het ging alweer ontzettend snel. Ik denk dat het we de laatste kilometer aan 65 km/u hebben afgewerkt. Dan kom je eigenlijk niet meer aan sprinten toe."

Morgen staat de koninginnenrit op het programma. De start is verlegd naar Signal de Botrange. In de finalen worden twee plaatselijke rondes in plaats van één afgewerkt. Uitkijken hoe lang onze mannen kunnen standhouden tegen de klassementsrenners. Voorlopig heeft nog niemand van ons zevental ook maar één seconde prijsgegeven.

Uitslag 2de etappe (Circuit Zolder):
1. Fabio Jakobsen
2. Fernando Gaviria
3. Amaury Capiot
22. Ryan Kamp
65. Toon Vandebosch
76. Witse Meeussen
80. Michael Vanthourenhout
106. Laurens Sweeck
112. Anton Ferdinande
142. Eli Iserbyt - allen in dezelfde tijd als de winnaar.