Oostmalle: Denise sluit seizoen af met 27ste (!) podiumplaats

Denise Betsema werd tweede in Oostmalle, de traditionele afsluiter van het veldritseizoen. De overwinning ging naar Annemarie Worst. Denise stond deze winter maar liefst 27 keer op het podium!

Annemarie Worst opende sterk in het doorregende Malse zand. Marie Schreiber en Zoë Backstedt waren in de beginfase de eerste achtervolgsters, pas dan doken Lucinda Brand en Denise op. Maar de orde werd snel hersteld en finaal draaide de wedstrijd uit op een duel tussen de gevestigde waarden: Brand, Worst en ons Denise, die het moeilijk had en een paar keer accordeon speelde.

De beslissing viel in de slotfase. Worst zette veel druk en dwong zo Brand in de fout. De Europese kampioen kwam ten val en moest zo Denise - op dat moment in derde positie - laten passeren. Maar de vogel was gaan vliegen. Denise hield netjes haar tweede plek vast, Brand werd derde.

"Er zat niet meer in dan die tweede plaats", aldus Denise achteraf. "Ik voelde in de beginfase al dat de benen zwaar wogen. Ik was niet super hersteld van gisteren. Maar ik ben het beste van mezelf blijven geven en dat resulteerde toch in een nieuwe podiumplaats."

Met 27 podiumplaatsen, waarvan 5 overwinningen, mag Denise uiteraard terugblikken op een bijzonder goede winter. Daarnaast werd ze ook tweede in alle drie de regelmatigheidscriteria, telkens na Lucinda Brand. EK en NK werden een domper, net als haar gedwongen forfait voor het WK in Fayetteville uiteraard. Maar samen met Lucinda Brand was Denise dit seizoen de meest regelmatige vrouw in het veld.

Fleur Moors werd in Oostmalle overigens 15de, opnieuw een prima prestatie van ons Limburgs talent. Alleen wereldkampioene Zoë Backstedt ging haar vooraf in de juniorencategorie.

Foto: © Photopress.be