Ploegleider Mario De Clercq blikt positief terug op TRW

Fabio Jakobsen won de slotrit in de Ronde van Wallonië. Ryan Kamp hield opnieuw vlot stand in de eerste groep en sprintte naar een 13de plaats. Ploegleider Mario De Clercq was na afloop positief over de prestaties van onze renners. "In functie van het veldritseizoen is dit een prima rondje geweest."

De slotetappe tussen Dinant en Quaregnon kende een best pittige finale. Toon kwam net iets te kort om te overleven in de kopgroep, maar Ryan en Michael slaagden daar wel in. Ryan mengde zich vervolgens nog in de sprint en finishte 13de. Onze Nederlandse belofte heeft deze zomer duidelijk een stap voorwaarts gezet.
 
"Maar ik ben van de hele ploeg tevreden", reageerde Mario De Clercq, ploegleider van dienst in deze Ronde van Wallonië. "Uitslagen zeggen in dit verhaal niet alles. In onze evaluatie moeten we sowieso rekening houden met het feit dat we op minder dan anderhalve maand voor de start van het crossseizoen zitten. Elke renner heeft zijn eigen voorbereiding daar naartoe en die bepaalt ook de vorm van vandaag."
 
Onze ploegleider verwijst daarmee naar Laurens Sweeck, die zelden in beeld reed. "Laurens bijvoorbeeld heeft intense trainingsweken achter de rug en moet nu even wat gas terugnemen. Eli had de koninginnenrit aangestipt en deed het daarin geweldig. Michael heeft in de slotrit geprobeerd om in de eerste groep te eindigen en is daarin geslaagd. Zo had elke renner wel een persoonlijk doel voor ogen deze week."
 
Mario De Clercq, die vanaf 1 september de sportieve leiding aan Richard Groenendaal overlaat, was verder ook enthousiast over de prestaties van Toon, Witse en Ryan. "Ryan heeft een paar mooie resultaten neergezet. Toon reed in de voorlaatste etappe een tijdlang vooruit en Witse hield als jonge belofte prima stand, terwijl we allemaal weten dat hij lange tijd out is geweest met knieproblemen. Dat is veelbelovend voor het veldritseizoen..."
 

Uitslag slotetappe:
1. Fabio Jakobsen
2. Rüdiger Selig
3. Milan Menten
13. Ryan Kamp z.t.
52. Michael Vanthourenhout
69. Toon Vandebosch op 1'01"
123. Witse Meeussen op 5'30"
124. Laurens Sweeck 
Niet gestart: Eli Iserbyt

Eindklassement:
1. Quinn Simmons
2. Stan Dewulf op 4"
3. Alexis Renard op 20"
52. Ryan Kamp op 11'31"
54. Toon Vandebosch op 11'36"
62. Michael Vanthourenhout op 13'57"
87. Witse Meeussen op 21'50"
107. Laurens Sweeck op 27'16"