TRW: Witse Meeussen mengt zich in sprintgewoel

Onze mannen hebben de openingsrit in de Ronde van Wallonië prima overleefd. In Héron finishten onze zeven kornuiten allemaal in het eerste peloton. Witse Meeussen mengde zich even in het sprintgewoel, waardoor hij onze eerste pion in de uitslag is.

"Ryan voelde zich niet super onderweg, en vroeg me of ik wilde proberen meesprinten", aldus Witse even voorbij de finish. "Omdat ik de voorbije weken best veel heb gekoerst, heb ik wel wat intensiteit in de benen, dus wilde ik dat wel een keer proberen."

Maar tot een mooie ereplaats leidde dat uiteindelijk niet. Al werd Witse met zijn 32ste plaats wel onze beste renner in de uitslag. "Zo moeilijk", grijnsde hij. "Het gaat écht snel. Op dat laatste klimmetje zaten we nochtans met de hele ploeg goed voorin, terwijl het peloton op een lint getrokken werd. Maar van daar was het jammer genoeg nog tien kilometer tot de finish."

"In die finale heeft Ryan nog zijn best gedaan om me proberen voorin te houden, maar uiteindelijk ben ik de sprint van te ver moeten beginnen. En in die laatste kilometer komen ze echt langs alle kanten. Nee, het is geen topresultaat en écht sprinten was het eigenlijk ook niet, maar ik vond het toch wel plezant om eens te doen."

Belangrijkste nieuws van de dag is dat niemand van onze jongens tijd verloor. Dat kan ongeveer een derde van het peloton alvast niet zeggen. Op naar morgen, voor een criterium van 120 kilometer op het Circuit van Zolder. Geen onbekend terrein voor onze crossers. Deze korte etappe vervangt de rit van Verviers naar Herve, die door de wateroverlast in het Luikse niet kan doorgaan.

Uitslag eerste rit:
1. Dylan Groenewegen
2. Hugo Hofstetter
3. Gianni Vermeersch
32. Witse Meeussen
45. Toon Vandebosch
63. Anton Ferdinande
75. Laurens Sweeck
92. Eli Iserbyt
112. Ryan Kamp
113. Michael Vanthourenhout