Geslaagde teampresentatie in Hamme

Maandagavond werd in Hamme ons Pauwels Sauzen-Bingoalteam voor komende winter voorgesteld aan pers en genodigden. "Met drie overwinningen in de eerste drie tv-crossen én de zege van Maud bij de dames in Eeklo als extraatje, kan ons seizoen niet beter beginnen", glunderde big boss Jurgen Mettepenningen.
 
Speaker Niko De Muyter, die in het Cultureel Centrum Jan Tervaert het geheel aan elkaar praatte, stelde samen met ploegleider Angelo De Clercq eerst Callant-Doltcini voor. Daarna werd het hoofdteam werd gepresenteerd. 
 
Dat het een bewogen jaar is geweest, vertelde Jurgen. "Maar de overname waaruit Pauwels Sauzen-Bingoal werd geboren, blijkt nu al een goede zaak. Ergens niet onlogisch, want dit is een samensmelting van twee topteams. Dan krijg je uiteraard een superteam. Er is de voorbije zomer veel puzzelwerk aan te pas gekomen, maar de puzzel is ondertussen gelegd en ik denk dat het resultaat mag gezien worden. Polsende naar de doelstellingen, gaf de manager aan op tien tv-zeges bij de heren elite te mikken. 
 
Achtereenvolgens werden onze 9 beloften, 3 dames en 8 profs voorgesteld. Met uiteraard speciale aandacht voor Eli Iserbyt,  onze ietwat verrassende, maar vooral fiere koploper in de Wereldbeker. Eli domineerde de trip naar de VS en kwam terug met de witte leiderstrui. "Eentje die ik toch wil verdedigen", knipoogde Eli. "De eerstvolgende manche is Bern. Die omloop ligt me ook. En ik mag van start vanop de eerste rij."
 
Ook Gianni Meersman en Mario De Clercq, die de sportieve leiding in handen hebben, deden hun verhaal over de opbouw naar deze winter toe. "Door de samensmelting van de twee teams hebben de renners zich aan elkaar opgetrokken", klonk het. "We zagen op stage al dat het goed zat, maar het is natuurlijk dubbel genieten als ze dat een paar weken later ook tegen de concurrentie bewijzen."
 
Alle foto's: ©Photopress.be