Op naar 2021: de eindejaarsboodschap van onze manager!

Eindejaar, dat is hoopvol uitkijken naar wat komt, tevreden terugblikken op wat is geweest, maar ook altijd een beetje afscheid nemen. Van sponsors die ons jarenlang door dik en dun hebben gesteund, en van renners waarmee we fijne tijden hebben beleefd op en naast de cross. Dit is de eindejaarsboodschap van onze manager Jurgen Mettepenningen!

"2021: net als jullie kijk ik er met heel veel zin naar uit. Een jaar dat alleen maar beter kan worden. Veldrijden in coronatijden, het voelt erg raar aan. We zijn verheugd dat we mogen en kunnen crossen, maar we missen onze fans en onze gezellige VIP-tent met aanwezigheid van sponsors en genodigden enorm. Onze medewerkers staan te trappelen om opnieuw het beste van zichzelf te geven zodra dit mogelijk is. Successen, die boeken we gelukkig wel. En veel. Ondanks alle corona-ellende werd 2020 op sportief vlak een jaar om erg lang te herinneren.  

De Europese titel en de lange zegereeks van Eli Iserbyt waren onvergetelijke hoogtepunten voor onze eregalerij, de Belgische titel van Laurens Sweeck en de beloftewereldtitel van Ryan Kamp begin dit jaar ook. Maar er waren zoveel mooie prestaties. Michael Vanthourenhout kwam tot ontbolstering in onder andere Merksplas en Tabor, Denise Betsema doet bij de vrouwen wekelijks mee voor de podiumplaatsen en behaalde een aantal mooie overwinningen, en onze bijzonder getalenteerde kern jongeren met onder meer Ryan Kamp, Toon Vandebosch, Pim Ronhaar en Fem van Empel maakt zo goed als elke week indruk. Ik kijk nu al uit naar wat het BK en WK begin 2021 gaan brengen!

Mijn grote dank aan onze sponsors, voor zoveel vertrouwen. In de eerste plaats denk ik hierbij aan onze twee hoofdsponsors, Pauwels Sauzen en Bingoal, maar uiteraard ook alle andere sponsors die ons blijven steunen in de verdere uitbouw van ons team! Economisch zijn het moeilijke tijden, ook voor onze sponsors. Door de coronapandemie nemen we vandaag afscheid van enkele van onze partners waaraan we bijzonder veel mooie herinneringen hebben. Veel dank aan Jo Verfaillie en Geert Van Stappen van Deschacht Plastics, trouwe cosponsor vanaf de allereerste minuut, in 2007 (!).  Maar ook een oprechte dankjewel aan Callant Verzekeringen, Marlux en De Vreese Logistic voor de mooie jaren. Al blijft De Vreese wel in onze familie: met Bert Containers bieden ze voortaan de jeugd kansen als eerstenaamsponsor van onze opleidingsploeg.

Een ploeg leiden, dat is ook afscheid nemen. Niet alleen van sponsors, maar ook van renners. Dieter Vanthourenhout reed in Bredene zijn laatste cross en hebben we daar al in de bloemetjes gezet, maar ook beloften Luke Verburg, Jarno Bellens en Tomas Kopecky maken vanaf 1 januari geen deel meer uit van ons team. Ik wil hen oprecht veel geluk wensen in alles wat komt.
 
Ik ben er rotsvast van overtuigd dat 2021 er opnieuw mooi zal uitzien met onze sportieve kern, waarbij de nadruk nog meer dan ooit op kwaliteit is gericht. Mijn geloof in Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Ryan Kamp, Toon Vandebosch, Pim Ronhaar, Anton Ferdinande, Witse Meeussen, Jelle Camps, Denise Betsema, Laura Verdonschot, Fem van Empel en Maud Kaptheijns is groot!
 
Maar mijn grootste boodschap is om aan iedereen die dit leest een gelukkig en – nog meer dan anders – een gezond 2021 toe te wensen! Hopelijk kunnen we elkaar snel weer onbezorgd ontmoeten op de cross!"

Jurgen Mettepenningen
Algemeen manager