Belofte Wies werkt in Spanje aan terugkeer op de weg

Het veldritseizoen zit er zo goed als op, maar toch is één van onze crossers deze winter noodgedwongen nog steeds niet in actie kunnen komen. Door een hardnekkige knieblessure staat belofte Wies Nuyens al maandenlang aan de kant, al werkt hij in Spanje gemotiveerd aan zijn terugkeer op de weg.

Samen met Yordi Corsus en Viktor Vandenberghe was Wies Nuyens één van de drie talentrijke jongeren die in september van vorig jaar de overstap maakten van onze opleidingspiramide naar Pauwels Sauzen - Bingoal. Maar onze rood-zwarte kleuren tonen, dat heeft Wies door zijn knieblessure dus nog geen enkele keer in competitie kunnen doen. “Door het pattella femorale pijnsyndroom. In mensentaal: druk op de zenuwen zorgt ervoor dat ik pijn ervaar aan de patella. Een zeurende pijn die altijd erger werd.”

Koersen kon Wies sinds 22 mei van vorig jaar – hij was toen nog junior – niet meer: “Ik beleefde mentaal de zwaarste winter uit mijn carrière”, geeft Wies toe. “Nu al bijna een jaar niet koersen is heftig, al ging de tijd eigenlijk wel heel snel. Omdat ik een paar keer per week naar de kine in Antwerpen ging voor mijn revalidatie, omdat ik constant versterkende oefeningen bleef doen … Ik ben altijd blijven vooruitdenken.”

De pijn aan de knie is nog steeds niet helemaal weg, maar trainen op de fiets doet Wies al sinds een achttal weken, intussen gestructureerd. “Mijn kine heeft me verzekerd dat dat geen kwaad kan. Ik doe nog steeds dagelijks mijn oefeningen, maar ik train nu ook al drie weken in Calpé, aan de Costa Blanca. Ergens eind maart, begin april hoop ik aan mijn wegseizoen te kunnen beginnen. Net voor de stage met de ploegmaats. Of anders net erna.”

Het doel de komende maanden, dat is duidelijk: “Terug helemaal wielrenner worden. Nu voel ik me maar een fietser, maar de komende zomer wil ik gebruiken om weer ‘coureur’ te worden!”