Denise Betsema heeft er zin in: 'Conditie voelt supergoed'

Ook bij de vrouwen mag Pauwels Sauzen - Bingoal met ambitie aan het nieuwe veldritseizoen beginnen. Denise Betsema telt naar eigen zeggen al een hele tijd af naar de openingscross van Lokeren: “Ik heb er superveel zin in.”

Zich voorbereiden op het nieuwe veldritseizoen, dat deed Denise Betsema de voorbije maanden bijna uitsluitend op Texel, hoog in de Noordzee. “Het was voor iedereen een heel gekke periode, al hadden wij als crossers het geluk dat we het vorige seizoen nog gewoon hebben kunnen afmaken. De voorbije maanden heb ik lekker kunnen blijven trainen op het eiland. Ploegleider Tom kwam zelfs een paar keer naar hier. Ik deed zoals altijd ook wat wedstrijdjes op een lokale wielerbaan. Leuk, en zo had ik toch wat wedstrijdritme.”

Net als allicht al haar collega’s komt Denise zaterdag met flink wat gezonde zenuwen aan de start van de openingscross in Lokeren: “Ik heb er superveel zin in. De start van het veldritseizoen, daar kijk je lang naar uit. Ik voel me goed, heb hard getraind, en legde prima testen af. Ik denk dat mijn conditie supergoed is, maar je weet pas zaterdag hoe het eigenlijk zit. Zeker nu, na de aparte voorbereiding, met zo weinig competitie in de benen. In de start zal ik nog niet voorin staan. Maar ik heb de voorbije jaren al laten zien dat ik goed kan ‘doorschuiven’ naar voor.”

Hoe ziet de seizoensindeling van Denise eruit? “Ik hoop op een mooi, constant seizoen, al wil ik uiteraard nog iets beter zijn in de grootste crossen. Maar in deze gekke periode is het belangrijk om alle kansen te benutten en daarom vind ik het belangrijk constante resultaten neer te zetten. Maar dat is iedereen zijn streven, natuurlijk. Ik denk dat de concurrentie vooral van meiden als Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Yara Kastelijn zal komen. En van Lucinda Brand en Marianne Vos. (lacht) Van alle Nederlandse vrouwen, eigenlijk.”

(foto Photopress.be)