Denise bijt de tanden stuk op Lucinda Brand: 'Ik geef X2O Trofee niet op'

Denise Betsema werd derde in de zesde manche van de X2O Trofee. De zege ging naar 'vrouw-in-vorm' Lucinda Brand. Maar Denise blijft strijdvaardig. "Er zijn nog twee manches. Ik geef het klassement zeker nog niet op."

De vrouwencross in Hamme stond in het teken van het klassement in de X2O Trofee. Denise startte met een bonus van amper twee seconden op Lucinda Brand. Een kleine voorsprong die ze met hand en tand verdedigde. En al snel scheidden de twee rivales zich af van de rest van het deelnemersveld. Alleen Shirin van Anrooij beperkte in de eerste koershelft de schade.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Brand de bovenhand. Ze nam een paar seconden op Denise en die zou ze niet meer afgeven. Finaal gaf onze kopvrouw achttien seconden toe, terwijl ze in de laatste rechte lijn nog de teruggekeerde Van Anrooij voor zich moest dulden. 

"Ik wist dat het een moeilijke dag zou worden", zuchtte Denise achteraf. "Er was een passage op het parcours, een hellinkje, waar ik steeds terrein verloor op Lucinda. Daar maakte ze ook het verschil en ik redde het niet meer 

“Ik wist dat vandaag heel lastig ging worden. Er was één stukje van het parcours, dat heuveltje, dat me niet zo goed lag. Ik zakte constant weg, ook al zal de rest dat ook hebben gehad. Daar werd het verschil gemaakt en ik redde het niet om dat nadien nog te dichten.”

Brand is de nieuwe leidster in de X2O Trofee en telt nu - inclusief de bonificaties na de openingsronde - 21 seconden voorsprong op Denise. Maar die geeft de strijd niet op. "Er zijn na het WK nog twee wedstrijden te gaan, dus er zijn nog mogelijkheden", geeft ze aan. "Het is hopen dat ik mijn vorm nog iets beter kan krijgen. Ik heb nog hoop, al besef ik dat het lastig wordt."

Sterke Fleur
Met de jonge Fleur Moors stond in Hamme nog een tweede renster van Pauwels Sauzen-Bingoal aan de start. Ook zij reed een meer dan voortreffelijke wedstrijd en finishte als 22ste van de 57 gestarte vrouwen. Fleur was daarmee de tweede juniore in deze Flandriencross.

Foto's: © Photopress.be