Denise ondergaat ingreep aan de knie

Denise Betsema ondergaat daags na de sluitingswedstrijd in Oostmalle een ingreep aan de knie. Een blessure bleef haar het hele seizoen achtervolgen nadat ze vlak voor de start van het seizoen werd aangereden. Na de ingreep kan ze de tijd nemen om te rusten en toe te werken naar het volgend seizoen.

Het seizoen van Denise Betsema begon in mineur. Afgelopen zomer, vlak voor de start van het seizoen werd ze aangereden. Na een medisch onderzoek bleken er geen breuken aanwezig te zijn. Toch speelde een pijnlijke knie haar het hele seizoen parten.  “Het was een rotseizoen voor mij”, vertelt Denise.

“Ik ben blij dat het erop zit. Vrijdag heb ik samen met de artsen beslist om een ingreep te ondergaan. Na de aanrijding werd vastgesteld dat er geen breuken waren. Toch heb ik het hele seizoen ontzettend veel last gehad van mijn knie. Uiteindelijk zijn we in België bij een specialist terechtgekomen. Daar bleek dat het niet goed was met mijn knie.”

Denise blijkt last te hebben van het frictiesyndroom. “Ik had veel last aan de voorkant van mijn knie. Daarnaast zit er ook een ontsteking in mijn knie. Het is een flinke ingreep, maar het is een geruststelling dat het te verhelpen is met een operatie. Een operatie is nooit leuk, maar op die manier een seizoen rijden al helemaal niet. Nu heb ik tenminste zicht op een goed seizoen volgend jaar. Ik blijf positief. Ik kom zeker heel sterk terug.”

(foto Photopress.be)