Einde seizoen voor Witse Meeussen door elleboogblessure

Witse Meeussen zal dit veldritseizoen niet meer in actie komen. Onze Kempense belofte liep bij een val een breukje op in de rechterelleboog, waardoor hij voortijdig zijn seizoen stopt.

Witse liep de blessure op tijdens het Belgisch kampioenschap in Middelkerke. Een eerste onderzoek in de week na het BK bracht geen ernstige blessures aan het licht, maar omwille van aanhoudende pijn kon Witse ook niet van start gaan in de Flandriencross van Hamme en ging hij maandag voor nieuw onderzoek naar elleboogspecialist Roger Van Riet van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

En dat nieuwe onderzoek, dat toonde dus een breukje in de elleboog aan. “Om precies te zijn: een subcapitale radiuskopfractuur”, vertelt Witse, zelf student in de LO en Bewegingswetenschappen. “Het gaat om een breukje dat goed zal herstellen en geen behandeling nodig heeft, maar crossen is te pijnlijk en vertraagt het herstel. Daarom neem ik nu mijn rust die normaal pas na het veldritseizoen stond gepland, en herneem ik nadien iets sneller de trainingen.”

Toch is er ook leuk nieuws voor Witse: we hebben zijn verblijf in onze ploeg verlengd, tot eind 2023.