Eli en co kijken uit naar ‘ontdekkingstocht’ in Alpen

Primeur voor onze troepen deze week: een allereerste rittenwedstrijd in het hooggebergte. De Tour de Savoie Mont-Blanc in de Franse Alpen wordt één grote ontdekkingstocht voor Eli Iserbyt en zijn vier ploegmaats.
 
De Col de la Madeleine en de Col de la Croix de Fer: het zijn namen als een klok voor wie het wielrennen volgt. Je linkt ze echter niet meteen aan veldrijders, maar deze week wordt dat anders: vijf van onze renners starten morgen donderdag aan een vierdaagse tocht door de Alpen tijdens die Tour de Savoie Mont-Blanc, een UCI-wedstrijd van het niveau 2.2 die hoog aangeschreven staat bij alle scouts op zoek naar klimtalent.
 
De wedstrijd werd specifiek op vraag van onder meer Eli Iserbyt (foto Wouter Toelen/TFoto) toegevoegd aan ons programma. Als lichtgewicht en met zijn sterke prestatie in de Ardennenetappe van de Baloise Belgium Tour in het achterhoofd wordt hij vermoedelijk één van onze speerpunten. “Hier heb ik echt naar uitgekeken”, blikt hij verlekkerd vooruit. “Dit wordt de eerste keer dat ik in het hooggebergte koers. Dat is voor iedereen speciaal. Al onze renners zijn enthousiast om deze koers te rijden, denk ik. We hebben hier zelf naar gevraagd, nu is het aan ons om ons te tonen.”
 
Concrete verwachtingen hebben we niet voor de komende vier dagen. Simpelweg omdat zowel het terrein, het klimgeitgehalte van onze renners als de tegenstand onbekende factoren zijn: “Ik fietste al in de bergen, maar tussen trainen en koersen is er een verschil. Vrijdag is het kort na de start al meteen 25, 26 km klimmen op de Col de la Madeleine en zullen we meteen weten hoe het zit. Als er niet wordt gekoerst, dan vind ik klimmen heel plezant. Gebeurt het wel, dan denk ik toch dat we redelijk goed mee gaan kunnen gaan”, aldus Eli.
 
De Ardennenetappe van de Baloise Belgium Tour bracht alvast extra vertrouwen, zeker voor Eli die één van de laatste renners was die standhielden in het wiel van eindwinnaar Remco Evenepoel: “Dat we met vier daarin zo ver zouden geraken, dat was super en zullen niet veel mensen hebben verwacht. En die vier renners zijn deze week ook allemaal mee. Vraag is wel hoe we zijn hersteld van de Ronde van België. Ook de laatste dag was echt nog lastig, maar ik heb er alles aan gedaan om hier zo goed mogelijk uitgerust aan de start te staan.”

Rittenschema

Donderdag 20 juni: Aix-les-Bains - Moutiers (145 km)
Vrijdag 21 juni: Moutiers - La Norma (121 km), met o.a. de Col de la Madeleine
Zaterdag 22 juni: Bessans - Saint-Martin-La-Porte (74 km) en Saint-Martin d’Arc - Les Karellis (45 km)
Zondag 23 juni: La Chambre - Saint-Francois Longchamp (135 km) met o.a. Col de la Croix de Fer

Selectie

Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Eli Iserbyt, Jens Adams, Arno Debeir.