Eli Iserbyt verlengt contract tot eind 2026

Uitstekend nieuws voor Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen - Bingoal bij de start van het nieuwe veldritseizoen. De huidige nummer 1 van de internationale cyclocrossranglijst heeft zijn lopende overeenkomst bij ons team verlengd tot eind 2026.

Al sinds halfweg 2016 zijn Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen - Bingoal bezig aan een geslaagd huwelijk: nadat de West-Vlaming als achttienjarig toptalent bij onze ploeg aansloot, hebben we samen mooie stappen voorwaarts gezet. Eli heeft intussen onder meer een Europese titel en eindzeges in de Wereldbeker, Superprestige en X2O Badkamers Trofee op zijn profpalmares staan, plus meer dan dertig overwinningen. Hand in hand groeiden we als ploeg mee naar de absolute top: zowel team als renner staan momenteel op kop van de wereldwijde cyclocrossranglijsten van de internationale wielerfederatie UCI.

Die vruchtbare samenwerking wordt dus verder gezet tot eind 2026, meer dan vier jaar weg. “Nog een hele lange tijd, maar Eli verdient zo’n overeenkomst op lange termijn”, pronkt teammanager Jurgen Mettepenningen. “Deze contractverlenging geeft veel zekerheid aan hem, maar ook aan onze ploeg en onze sponsors. Eli is een renner die mee het seizoen kleurt en zeker in de periode dat Van Aert en Van Der Poel er niet bij zijn. Je weet dat je overwinningen behaalt met een renner zoals hem en dat je als ploeg veel in beeld zal blijven rijden. Eli is een winnaar, en wij als ploeg zijn daarin mee gegroeid. Het is leuk samenwerken met Eli en zijn entourage. ”

Ook Eli Iserbyt zelf is uiteraard opgezet met de verlengde overeenkomst: “Want ik ben iemand die zoekt naar continuïteit. Binnen Pauwels Sauzen - Bingoal voel ik me prima. Dit is een hele goede omgeving, waarin ik uitstekend word ondersteund. Ik voel me hier ook helemaal op mijn plek: net als de ploeg leg ik me hoofdzakelijk toe op het veldrijden en ambieer ik geen carrière op de weg. Ik vergeet ook niet hoe ik in deze ploeg ben gekomen: Jurgen heeft me als jong talent kansen gegeven. Hij heeft geïnvesteerd in mij. Op dat moment was hij één van de enige managers die echt in mij geloofde. Ik ben blij dat ik hem de voorbije seizoenen veel heb kunnen teruggeven. Samen hebben we elkaar naar een hoger niveau gebracht. Deze contractverlenging is een mooie beloning voor het werk van de voorbije jaren.”

Na de rugproblemen eerder deze zomer is Eli conditioneel intussen klaar voor de start van het veldritseizoen. Zondag werkt hij in de Exact Cross in Kruibeke zijn eerste cyclocross af. “De blessure heeft lang aangesleept, maar is nu volledig verleden tijd. Ik heb een tijdje de trainingen moeten verminderen, maar sinds half juni ben ik terug volop aan het werk. Op onze veldritstage van enkele weken terug heb ik het goede gevoel teruggevonden. Net op tijd. Na het wegvallen van Gieten uit de Superprestige ligt mijn focus vooral op de start van de Wereldbeker in de VS en alles wat daarna komt. De eerste crossweken zie ik vooral als een periode waarin ik verder aan de conditie wil werken, maar crossen winnen blijft heel belangrijk. Vanaf Kruibeke is het dus meteen van belang om te tonen dat we als ploeg klaar zijn, en dat we samen met Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp proberen de overwinning mee te pikken.”