Eli na opgave in Hulst: 'Naar mijn lichaam geluisterd'

Het was rond halfkoers dat onze Europese kampioen Eli Iserbyt in Hulst uit de wedstrijd verdween. "Na een val in de openingsfase vreesde ik dat mijn elleboogblessure was verergerd. Ik wilde geen risico meer nemen."
 
Het was net na de start, in de eerste modderstroken, dat Eli ten val kwam. "Ik viel gelukkig wel op mijn andere - rechtse - kant, maar omdat ik met mijn linkerhand toch mijn stuur probeerde vast te houden, voelde ik iets kraken in mijn elleboog. Ik reed nog verder en schoof ook goed op, maar de pijn werd steeds erger."
 
Dus besloot Eli geen risico meer te nemen en verliet vroegtijdig de wedstrijd. "Ik wilde de pijn wel verbijten, maar ik moet ook naar mijn lichaam luisteren. Ik vrees immers dat er wat extra schade is aangericht, dus vond ik stoppen de beste optie."
 
Exact een week voor het Belgisch kampioenschap is een opgave niet het ideale scenario voor Eli. "Morgen stond sowieso een MRI-scan gepland. Ik hoop daarna ook te weten wat er exact aan de hand is. Doel is om in elk geval dat BK in Meulebeke te halen. Daarom ook wilde ik hier wat extra wedstrijdritme opdoen."
 

Foto: ©Photopress