Eli redt de meubelen met tweede plaats in Kortrijk

Geen topdag voor onze kopmannen in Kortrijk, al redde Eli Iserbyt wel de meubelen met een tweede plaats. "Ik vond het goede ritme niet echt." De zege gin naar Toon Aerts, die ook leider wordt in de X2O Trofee.

Vincent Baestaens opende sterk, maar Eli en Toon Aerts reageerden. Aerts sloeg echter meteen een kloofje en kon die in de daaropvolgende rondes verder uitbouwen. Eli pruttelde in de eerste koershelft nog tegen, maar besefte dat langer aandringen geen zin had.

"Ik was toch wat aan het sukkelen vandaag", kon Eli zijn tweede plaats snel een plaats geven. "Ik vond gewoon niet meteen het goede ritme en maakte af en toe een foutje. Maar laten we eerlijk zijn: ik ben ook op een sterke Toon Aerts gebotst en dat is geen schande."

Door zijn zege neem Aerts wel de leidersplaats van Eli over in de X2O Trofee. "Dat is zo. Nu, dat klassement had ook geen prioriteit. De Wereldbeker daarentegen wel. Op naar  Besançon, waar ik het toch iets beter hoop te doen."

Michael hervatte de competitie na zijn ziekte met een vijfde plaats en mag daar tevreden mee zijn. "Zelfs een beetje boven de verwachtingen vandaag. Een zware verkoudheid blijft toch even in je lijf hangen. Laurens kende een offday en moest vrede nemen met plek tien.

In de voorafgaande beloftenwedstrijd, dat een sterk deelnemersveld kende, werden Anton en Witse respectievelijk vijfde en tiende.  

Uitslag Kortrijk Elite (26 dlrs):
1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt op 1'07"
3. Corné van Kessel op 1'39"
5. Michael Vanthourenhout op 2'06"
10. Laurens Sweeck op 3'53"

Uitslag Kortrijk beloften (70 dlnrs):
1. Pim Ronhaar
2. Cameron Mason op 24"
3. Joran Wyseure op 36"
5. Anton Ferdinande op 1'
10. Witse Meeussen op 1'53"
16. Lorenzo Masciarelli op 3'06"
43. Lukas Vanderlinden op 6'28"

 Foto's: © Photopress.be