Fem en Eli kunnen wereldbekerpositie niet verdedigen in Gavere

Pauwels Sauzen - Bingoal zal het in de wereldbekermanche van Gavere op Tweede Kerstdag helaas moeten stellen zonder Fem van Empel en Eli Iserbyt, respectievelijk leidster en nummer 3 in de wereldbekerstand. Ze zijn onvoldoende hersteld van hun valpartijen in Val di Sole.

Zowel Van Empel als Iserbyt hebben een moeilijke week achter de rug door de kneuzingen die ze vorig weekend bij hun zware crash in het Italiaanse Val di Sole hebben opgelopen aan de heupen en knieën. “De wedstrijd in Gavere komt voor allebei helaas te vroeg. Zonde voor onze ploeg maar vooral ook voor henzelf, want alle twee stonden ze er uitstekend voor in de wereldbekerstand: Fem staat daarin aan de leiding, Eli op plaats drie”, treurt Jurgen Mettepenningen, teammanager van Pauwels Sauzen - Bingoal.

Daags na Gavere hoopt Eli Iserbyt zijn derde plek in de Superprestige-stand toch nog te kunnen verdedigen in Zolder, maar het is nog een vraagteken of dat wel lukt. De beslissing daarover valt na de komende trainingen. Fem van Empel, die geen rol speelt in de strijd voor de Superprestige-eindzege, heeft helaas wel al een streep door haar geplande deelname in Zolder moeten trekken. “Jammer genoeg betekent dat meteen ook dat Fem niet meer in actie zal kunnen komen voor onze ploeg”, aldus Mettepenningen.

“Zolder was de laatste wedstrijd die Fem voor ons zou gaan betwisten, voor haar vertrek op 1 januari. Zo wordt het een afscheid in mineur, maar we onthouden de vele successen en leuke tijden die we samen hebben beleefd. We zijn trots op het enorme ontwikkelingsproces dat Fem bij ons heeft doorgemaakt: ze kwam bij onze ploeg binnen als onervaren juniore, en verlaat ons nu als ’s werelds nummer 1 in het veldrijden. Ik hoop dat Fem goed herstelt van haar blessures, en wens haar alle succes in de rest van haar wielercarrière.”

(foto's Photopress.be)