Gianni Meersman kijkt uit naar Baloise Belgium Tour

Met de Baloise Belgium Tour start morgen woensdag één van de absolute hoogtepunten van ons zomerseizoen. Vijf dagen live op tv: ploegleider Gianni Meersman beseft dat we ons deze week goed kunnen laten zien.

De traditionele sprintrit richting De Wandelaar in Knokke-Heist op de openingsdag, gevolgd door een etappe die beslist wordt op de hellingen en kasseien van de Vlaamse Ardennen, een individuele tijdrit over 9,2 kilometer op vrijdag, de naar alle waarschijnlijkheid beslissende Ardennenetappe in Seraing en tot slot een nieuwe kans voor de snelle renners in Limburg: de Baloise Belgium Tour oogt dit jaar bijzonder goed gebalanceerd.

En gebalanceerd, dat is ook onze opstelling, want daarin brengen we naast belofte Ryan Kamp zes van onze profs aan de start: Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Eli Iserbyt, Jens Adams, Dieter Vanthourenhout en Yannick Peeters. Zij moeten het onder meer opnemen tegen toppers als Tim Wellens, werelduurrecordhouder Victor Campenaerts, Niki Terpstra, Jasper Philipsen en andere Remco Evenepoels.

Onze ploegleider heeft er net als onze renners zin in, zo bleek dinsdagavond tijdens de ploegenpresentatie in Sint-Niklaas. “Alle renners hebben toch al enkele wedstrijden in de benen. Ik denk dat iedereen naar deze rittenkoers uitkijkt en gemotiveerd is om hier een knalprestatie neer te zetten”, vertelt Gianni in een videoreactie op onze Facebookpagina.

“Vooral de rit van donderdag en zaterdag hebben we met rood aangestipt. Mochten we in deze Ronde enkele renners voorin hebben, of in een ontsnapping, dan zou dat super zijn. Ik weet ook dat Jurgen morgen (woensdag, red.) met een groot aantal VIP’s naar Knokke-Heist komt. Mochten we daar een mannetje mee kunnen sturen, zou Jurgen dat wel aangenaam vinden.”

Rittenschema

Woensdag 12 juni: Sint-Niklaas - Knokke-Heist (184 km)
Donderdag 13 juni: Knokke-Heist - Zottegem (180 km)
Vrijdag 14 juni: individuele tijdrit Grimbergen (9,2 km)
Zaterdag 15 juni: Seraing - Seraing (151 km)
Zondag 16 juni: Tongeren - Beringen (158 km)

Selectie

Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Eli Iserbyt, Jens Adams, Dieter Vanthourenhout, Yannick Peeters, Ryan Kamp.