Jurgen Mettepenningen: “Seizoen beter gestart dan ooit”

Met vijf overwinningen in zes tv-crossen is het seizoen voor Pauwels Sauzen - Bingoal begonnen met een knal. Maandag stelde manager Jurgen Mettepenningen onze ploeg aan de verzamelde pers voor. “We zijn gewapend om te scoren.”

Europees kampioen Eli Iserbyt realiseerde de hattrick in de Ethias Crossen van Lokeren, Beringen en Bredene, Denise Betsema moest enkel in Beringen in het stof bijten maar haalde het wel in Lokeren en Bredene. Bovendien zorgden Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Fem van Empel voor bijkomende podiumplaatsen voor Pauwels Sauzen - Bingoal. Een droomstart, voor manager Jurgen Mettepenningen.

“We falen zelden in het begin van het seizoen, maar deze keer maakten we een betere start dan ooit. Vijf keer winnen in zes tv-crossen, dat toont dat we echt een goede kern hebben en klaar zijn voor de komende weken. We zijn optimaal klaar voor de klassementscrossen. Niet alleen met Eli Iserbyt, maar ook met de rest van de ploeg”, vertelde Jurgen op de voorstelling.

“Die bevestiging is belangrijk. Ik wist uiteraard dat onze renners en rensters in orde waren, door het contact met hen en de coaches, en door hun testen. Maar je weet niet hoe de concurrentie heeft gewerkt. Dat is altijd afwachten. Al staan we er in de eerste weken van het seizoen eigenlijk altijd. Dankzij onze goede voorbereiding in de zomer, onze stage, en onze kwaliteit in de ploeg. We zijn gewapend om te scoren.”

Na een uitstekend 2020-2021 is ook de ambitie voor deze veldritwinter hoog: “We kunnen week na week meespelen. We gaan een seizoen lang onze rol opeisen. Ik kijk er echt met heel veel belangstelling naar uit. Maar tezelfdertijd kijk ik hard uit naar de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik zeg opnieuw: we gaan ze proberen te kloppen. Hoe langer het uitblijft, hoe dichter die dag komt.”

(foto Photopress.be)