Jurgen Mettepenningen: 'Vorige winter evenaren zit erin'

Na een voorbereiding die er door de coronacrisis helemaal anders uitzag dan al onze vorige, maar waar toch niets aan het toeval overgelaten werd, zijn wij van Pauwels Sauzen - Bingoal er klaar voor: de start van het veldritseizoen. En daar hoort ook de traditionele vooruitblik met onze manager Jurgen Mettepenningen bij. Die leest u hieronder!

“Vraagtekens: zo groot waren ze bij de start van het veldritseizoen nog nooit. Niet over het vormpeil van onze renners: zij zijn er klaar voor. Maar in het jaar van de coronacrisis komt het er nu op aan om zoveel mogelijk kansen te krijgen om dat vormpeil ook te kunnen tonen. Ik hoop, en ben er ook van overtuigd, dat we toch heel veel crossen gaan kunnen afwerken. Daar zullen ook wij als team trouwens aan meewerken. Alvast mijn groot respect voor de organisatoren die bij de start van dit seizoen toch hun wedstrijd op poten zetten zonder publiek.

Het lijkt al lang geleden, maar slechts een half jaar terug konden we terugblikken op een schitterend veldritseizoen. 21 zeges in tv-crossen, de Belgische titel in Antwerpen, en de wereldtitel bij de beloften: in ploeg namen we in het veld bijna alles mee wat we konden nemen. Hopelijk kunnen we dat deze winter evenaren. Mijn inziens zit dat er zeker in. Ondanks de atypische voorbereiding in deze coronatijden, komen we in een prima conditie aan de start. We zijn klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Eli Iserbyt was vorig jaar op zijn 22ste al de man van het seizoen met tien overwinningen in tv-crossen. Hij is nu nog een jaartje ouder en sterker. Dat belooft veel. Belgisch kampioen Laurens Sweeck voelt zich duidelijk heel goed in de ploeg. Samen met ons hoopt hij om in zijn tricolore nog iets meer constante in zijn prestaties te brengen. Ook in Michael Vanthourenhout blijf ik een groot geloof hebben: ik hoop echt dat deze winter die van zijn grote doorbraak zal zijn. Die drie jongens op één en dezelfde lijn vormen een te duchten blok. Kijk maar naar het BK!

Uitkijken is het uiteraard ook naar onze vierkoppige dameskern. Naar de klasse van Denise Betsema, een certitude om ieder weekend mee te doen voor de prijzen, en naar de prestaties van Laura Verdonschot. Ik ben nu al benieuwd naar haar BK. En dan is er nog onze ruime beloftekern: met wereldkampioen Ryan Kamp, Belgisch kampioen Toon Vandebosch en nog heel wat anderen beschikken we over véél jong talent. Talenten die de komende maanden ongetwijfeld opnieuw een stap vooruit zullen gaan zetten.

Voor we in het veld duiken, eerst nog enkele oprechte dankwoorden. Mijn grote dank uiteraard aan al onze sponsors, die ons de voorbije maanden in moeilijke tijden zijn blijven steunen. Maar bedankt ook aan al onze medewerkers. Zij staan al te trappelen om het beste van zichzelf te geven, net als onze renners. De start van het seizoen is er dan wel één met vraagtekens, maar wij zijn gemotiveerd om daar heel snel uitroeptekens van te maken! Tot in het veld!”

(foto Photopress.be)