Jurgen Mettepenningen ziet team aan het werk in Luik

Teammanager Jurgen Mettepenningen voegde gisteren een dagje Ronde van Luik toe aan zijn agenda. "Ik ben er de sfeer gaan opsnuiven binnen de ploeg en praatte er na de tweede rit met de renners. Het voelde prima aan: de neuzen wijzen in dezelfde richting."
 
"Na het Belgisch kampioenschap in Gent bleven we een paar weken uit competitie", aldus Jurgen. "Dan vond ik deze Ronde van Luik een ideale gelegenheid om toch eens poolshoogte te komen nemen in het hart van de ploeg. Het veldritseizoen nadert stilaan (8 september wordt afgetrapt in Eeklo, red) en dan wilde ik toch met eigen ogen zien hoe de jongens naar elkaar toegegroeid zijn."
 
Maar onze teammanager reed gisteravond met een goed gevoel opnieuw huiswaarts. "Op sportief vlak lag de prestatie van gisteren in de lijn van de rest van het zomerseizoen", vertelt hij. "Onze jongens hebben meegkoerst, zoals ze meestal doen. Maar dat zet zich niet altijd om in resultaten. Dat was in Plombières ook niet het geval. De ploeg heeft hard gewerkt in de achtervolging van een drietal dat vooruit was. Ze zijn er in geslaagd de kloof te dichten, maar in de massasprint geraakte Laurens (Sweeck, red) wat ingesloten. Kan gebeuren." Uiteindelijk eindigen we wel met drie renners in de top twintig van de daguitslag.
 
Wat Jurgen Mettepenningen nog meer plezierde, was wat hij na de rit hoorde uit de mond van zijn kopmannen.  "Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout komen uit twee verschillende teams, maar dat is er nu al niet meer aan te zien! We hebben een tijdlang gepraat, samen met Eli Iserbyt trouwens, en het is duidelijk dat die jongens allang op dezelfde golflengte zitten. De neuzen wijzen in dezelfde richting en dat is zeer belangrijk richting volgende winter, want we gaan onze kwaliteiten moeten uitspelen in de breedte. Laurens en Michael zijn op papier de kopmannen, maar Eli en Daan leunen dicht tegen die twee aan. Dat komt goed, dat is me nu al duidelijk."
 
Ook in het vervolg van deze Ronde van Luik, notabene de laatste rittenkoers voor het veldritseizoen, hoopt Jurgen zijn pupillen nog eens te zien uitpakken. "Ik verwacht wel iets van hen, ja. Voor onze profs is het eigenlijk een must om hier mee te doen voor de overwinning en zo hun wegseizoen goed af te sluiten. Ze hebben deze zomer een wegprogramma gereden met als doel beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook gelukt is, maar als dat zich nog eens vertaald ziet in een topresultaat, levert dat ook die bevestiging op."
 

Uitslag 2de etappe Ronde van Luik:
1. Charlie Méredith (Fra)
12. Arno Debeir op 3"
18. Eli Iserbyt (zt)
20. Laurens Sweeck (zt)
35. Anton Ferdinande (zt)
76. Michael Vanthourenhout (zt)
121. Diether Vanthourenhout 5'32"