Laura Verdonschot met goed gevoel naar BK

Het traditionele hoogtepunt van ons wegseizoen staat voor de deur. Gent verwelkomt zondag het Belgisch kampioenschap voor mannen- én vrouwen-elite. Laura Verdonschot kijkt ernaar uit.

Laura koerste de voorbije weken vooral in het shirt van de Belgische ploeg, voor wie ze een hoog aangeschreven zesdaagse rittenkoers in Duitsland afwerkte en twee semiklassiekers in eigen land. De resultaten daarin vindt u hier. Belangrijkste conclusie: in iedere UCI-wedstrijd aan de finish en dat met een beter gevoel dan vorig jaar.

"Ik heb een stapje gezet in vergelijking met de vorige zomer. Toen kon ik ook mijn grote wedstrijden uitrijden, maar nu kan ik er meer aanvallend koersen. Zelfs in een wedstrijd als Thüringen. Ik stond daar met wat schrik aan de start, want ik was tweemaal ziek geweest na de rustperiode, maar uiteindelijk ging het echt heel goed. Ook bergop."

In het BK - en wat daarop volgt - heeft Laura zin: "Ik denk dat het belangrijkste wat ik op een BK kan doen, me laten zien is. Wij rijden geen grote ronde door de Vlaamse Ardennen (de mannen wel, red.), dus ik veronderstel dat het op een massasprint zal eindigen. Het zal moeilijk worden om weg te geraken. Bij ons vrouwen laten ze niet makkelijk een groepje wegrijden, zelfs niet vroeg in de koers."

Uiteraard is het voor Laura net als voor onze mannen vooral in de winter te doen. "Ik hoop op een constanter seizoen. Vorige winter ging het drie weken goed, maar dan was het weer 'om zeep': ik kreeg weer last van mijn maag en darmen, en dat voelde ik in mijn recuperatie. Al was de impact door mijn ervaring van het jaar ervoor minder groot dan toen. Momenteel neem ik nog steeds medicatie tegen een maagzweer."

Programma BK Gent:

Vrouwen: voorstelling om 9.30 uur, start om 10.15 uur, aankomst om 14 uur (119,8 km)
Mannen: voorstelling om 11 uur, start om 12 uur, eerste doortocht aankomstlijn om 14.45 uur, aankomst om 17.15 uur (224 km)