Laurens Sweeck kopman in Dwars door het Hageland

De komende dagen staan er twee mooie confrontaties op het programma voor onze eliterenners en beloften. Morgen is er de offroadklassieker Dwars door het Hageland, vanaf zaterdag staat de Ronde van Wallonië op het menu.

In Dwars door het Hageland, een manche van de Bingoal Cycling Cup, schuift ploegleider Gianni Meersman onze Belgiche kampioen Laurens Sweeck naar voor. "Beide wedstrijden zijn uiteraard belangrijk als voorbereiding op het komende veldritseizoen", zegt Meersman. "Het is belangrijk om nog een keer een wedstrijdprikkel te hebben. Maar dat betekent niet dat we geen resultaat willen behalen. In Dwars door het Hageland starten we met een aantal jongeren, die Laurens zo lang mogelijk moeten proberen bijstaan. Hopelijk kan Laurens dan zelf nog een rol van betekenis spelen in de finale."
 
Laurens is gemotiveerd. Er wordt niet elke week gekoerst in zijn regio. “We starten in Aarschot, dat is met de fiets op een kwartiertje rijden van waar ik woon (Booischot, red). Ook mijn trainingswegen situeren zich in de regio waar Dwars door het Hageland verreden wordt. Vorige week ben ik alvast een keertje het parcours gaan verkennen. Dat was nodig, want er zijn een aantal wijzigingen in vergelijking met de voorbije edities.”
 
Onze Belgische veldritkampioen ziet zijn cross-ervaring als een voordeel. “De conditie blijft uiteraard bepalend”, verliest hij zijn realiteitszin niet. “Maar toch: wij crossers zijn vertrouwd met deze ondergrond, waardoor we toch vaster op de fiets zitten. Dat merk je zeker tijdens het nemen van de bochten."
 
Van de conditie heeft Laurens naar eigen zeggen geen klagen. "Dat was nog niet te merken aan de resultaten in de Ronde van Vlaams-Brabant. Hopelijk lukt dat zaterdag wel. Tegen die kleppers uit de WorldTour heb ik niets te verliezen, maar ik mik toch op een goede uitslag. Misschien kan ik wel verrassen.”
 

Selectie:
Laurens Sweeck
Anton Ferdinande
Jarno Bellens
Luke Verburg
Toon Vandebosch
Tomas Kopecky
Witse Meeussen

Praktisch:
Start: Demervallei - Aarschot (11u30)
Aankomst: Citadel van Diest (rond 15u40)
Afstand: 187  km
Live te volgen op Sporza (tv, radio), Wielerflits.be (web), Het Nieuwsblad (krant)

http://www.bingoalcyclingcup.be/races/dwars-door-het-hageland/

Als je ter plaatse de wedstrijd wil bekijken, houd je dan zeker aan de regel waarbij een samenscholing van meer dan 10 personen niet toegelaten is en draag een mondmasker. Op het grondgebied van Aarschot is dit uitzonderlijk verplicht  omwille van de vele activiteiten. De politie kijkt er samen met de organisator op toe dat de maatregelen worden nageleefd. De wedstrijd kan alleen doorgaan omdat we alles zo veilig mogelijk willen laten verlopen.Daarom vraagt de organisatie dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt.

Foto: © Davy De Blieck