Laurens Sweeck maakt comeback in de Ronde van Luik

Van 15 tot 19 juli zijn onze jongens van de partij in de Ronde van Luik. Diether Sweeck moet in laatste instantie afhaken wegens ziekte, terwijl broer Laurens zijn comeback maakt na een paar weken inactiviteit door een breukje in het rechterscafoïd.

Het was in de slotrit van de Flèche du Sud dat Laurens Sweeck ten val kwam en daarbij zijn scafoïd, een van de handwortelbeentjes, brak. Dat is ondertussen zes weken geleden.  In de loop van deze week kreeg Laurens groen licht om opnieuw in competitie uit te komen. "Lang bleef ik niet van de fiets. Niet meer dan twee dagen, vooraleer ik al opnieuw wat op de rollen kon rijden. In het gips, weliswaar. Twee weken later mocht ik op controle en werd dat gips vervangen door een brace. Vanaf dan kon ik ook weer buiten trainen."

De laatste weken kon Laurens de trainingsintensiteit verder opdrijven. Zo trok hij onder meer een paar keer naar de Ardennen. "Van bij mij thuis is het een uurtje rijden tot Luik. Van daaruit kan je een training afwerken tot diep in de Ardennen. Vorig weekend maakt ik er een tweedaagse van. Wat ik mag verwachten in de Ronde van Luik, weet ik niet. Het gevoel is goed. Maar hoe vertaalt zich dat in competitie? Dat zullen we de komende dagen te weten komen. Ik verwacht eerlijk gezegd wel dat ik ergens iets kan laten zien." 
 
Laurens ziet zijn inactiviteit niet meteen als een nadeel riching komende winter. "Als veldrijder is het uiteraard beter om een blessure op te lopen in mei in plaats van in augustus. Het voelt niet aan alsof ik daardoor achterstand heb opgelopen. Ik heb veel kine gehad en kreeg daarbij extra oefeningen voor de rug. Ik werkte ook op explosiviteit. Dat valt dus allemaal wel mee. Het enige minpunt is dat ik competitieritme mis. Maar we zijn pas half juli, dus dat mag geen probleem zijn richting het veldritseizoen."
 
De Ronde van Luik is een vijfdaagse met in totaal 741,5 kilometer, 8942 hoogtemeters en 27 hellingen. Laurens is meer dan vertrouwd met deze rittenkoers. Hij nam er ondertussen reeds vijf keer deel en twee jaar geleden (2017) eindigde hij er tweede in het eindklassement. Alle info vind je via deze link.  Langs deze weg en via onze sociale media houden we jullie dagelijks op de hoogte vanuit Luik.
 
Het zestal van Pauwels Sauzen-Bingoal in Luik:
Michael Vanthourenhout
Laurens Sweeck
Eli Iserbyt
Diether Vanthourenhout
Arno Debeir
Anton Ferdinande