Laurens Sweeck: 'Morgen kennismaking met Flèche du Sud'

Laurens en Diether Sweeck,  Eli Iserbyt, Jens Adams, Daan Soete en Ryan Kamp. Dat is het zestal dat morgen van start gaat in de Flèche du Sud. Voor Laurens Sweeck wordt het een eerste kennismaking met deze vijfdaagse Luxemburgse rittenkoers. "En dat is altijd plezant. Het lijkt me ook de ideale aanloop naar de Baloise Belgium Tour."

Het zestal dat morgen van start gaat in de 3,25 kilometer lange proloog in Esch-sur-Alzette kwam deze namiddag al aan in het Groothertogdom. Laurens Sweeck blikte voor ons al even vooruit.
 
Met respectievelijk Puivelde, Verrebroek en Ruddervoorde heeft Laurens voorlopig al een drietal kermiskoersen in de benen. "Daarin voelde ik wel dat ik nog niet al te veel intensiteit getraind had", vertelt Laurens. "Maar dat gaat ondertussen de goede richting uit. Dus hoop ik deze week in Luxemburg toch al wat mee te kunnen koersen. Anderzijds stel ik me zeker niet te veel doelen. Die liggen wat mij betreft nog steeds in de winter", klinkt het met een knipoog.
 
"Maar dit is wel een mooie aanloop richting de Baloise Belgium Tour die binnen twee weken van start gaat. Ik ken het parcours niet exact, maar ik vermoed dat er in die streek niet té veel vlakke wegen zijn. Eigenlijk is het doel om beter uit dit rondje te komen. En dat zal ook wel lukken..."
 
Laurens vertrok trouwens met een kleine opsteker richting Luxemburg. Zaterdag won hij de Gran Fondo Frank Schleck in Mondorf-les-Bains. "Laten we daar toch maar niet te veel aandacht aan besteden", lacht onze papa-in-spe. "Oorspronkelijk, nog voor de samensmelting van beide teams, zouden we zondag de GP Marcel Kint rijden en was in mijn geval van de Flèche du Sud geen sprake."
 
"Door ons vernieuwde programma was de GP Kint op zondag toch té kort bij de start van deze rittenkoers. En een aantal ploegmaats waren actief in de Triptyque, waardoor die manche van de Bingoal Cycling Cup weg viel. Dan zag ik die Gran Fondo op zaterdag als de ideale oplossing. Ik maakte er daar een goede doorgedreven training van. Dat ik de Gran Fondo winnend afsloot was plezant, maar ook niet meer dan dat."
 

Etappes:
29 mei: proloog in Esch-sur-Alzette (3,25 km - start om 18u30)
30 mei: Rumelange - Rumelange (157 km - start om 13u)
31 mei: Bourscheid - Bourscheid (132 km - start om 13u)
1 juni: Mondorf - Roeser (155 km - start om 13u)
2 juni: Kayl - Esch-sur-Alzette (138 km - start om 12u55)

Meer parcours-info vindt u op de website van de organisatie. Ook de (wel zeer) voorlopige deelnemerslijst staat online.