Laurens toch in Essen, Eli toch naar Zonhoven

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Hij verdedigt er zijn winst van vorig jaar. Eli Iserbyt heeft dan weer de Superprestige-wedstrijd van Zonhoven bij op zijn planning geplaatst.

Sweeck had de cross van Essen oorspronkelijk niet op zijn kalender staan, maar voegde hem deze week toch toe. Momenteel is hij net als de andere uithangborden van Pauwels Sauzen - Bingoal op stage op Spaanse bodem. “Ondanks die trainingskampen heb ik mijn best gedaan om toch één van mijn kopmannen naar Essen te sturen”, geeft teammanager Jurgen Mettepenningen duiding. “Een wedstrijd met zoveel geschiedenis verdient dat respect.”

Naast Laurens Sweeck brengt Pauwels Sauzen - Bingoal ook zijn broer Diether aan de start in Essen, net als Daan Soete, Dieter Vanthourenhout, Toon en Victor Vandebosch, Ryan Kamp en Jarno Bellens.

Laurens was daags na Essen sowieso al voorzien voor de cross in Zonhoven, waar hij zijn (gedeelde) leidersplaats in de Telenet Superprestige verdedigt. Daarbij zal hij nu dus ook de steun krijgen van Eli Iserbyt.

(foto Photopress.be)