Limburgse juniore Fleur Moors krijgt opleiding bij ons

Pauwels Sauzen - Bingoal investeert mee in het Belgische damesveldrijden. De vijftienjarige Fleur Moors sluit op 1 januari 2022 bij de ploeg aan als juniore. De Limburgse komt uit het handbal, maar maakte op de fiets indruk op onze sportieve leiding, en zal binnen onze vrouwenkern haar opleiding als veldrijdster genieten.

Dat de naam Fleur Moors u niet bekend in de oren klinkt, is normaal: ze deed nog niet aan competitieveldrijden. “Ik heb altijd gehandbald. Tot mijn broer begon met fietsen, en ook ik zo in de sport ben geraakt”, stelt de Bocholtse zichzelf voor. “Ik vond het fietsen meteen heel leuk. Eerst het mountainbiken, dan op de weg, en nu het veldrijden. De techniek en het afzien, dat vind ik zo leuk in deze sport. Ik kijk er heel erg naar uit om nu in deze ploeg te komen. Ik kijk al een hele tijd op naar Denise Betsema. Omdat ze zo goed fietst, maar ook voor haar techniek. Heel mooi dat ik nu bij haar in de ploeg kom.”

Het was damesploegleider Tom De Kort die Fleur op het spoor kwam. “Bij toeval kwamen we met elkaar in contact”, vertelt hij. “Ondertussen hebben we samen al een viertal trainingen gedaan. En de eerste keer al zag ik dingen waarvan ik dacht: ‘wow’. Qua techniek en durf, maar ook fysiek. Van bij de eerste training zijn we puur crosstechnische dingen gaan doen: op en af de fiets springen, de fiets schouderen, maar zelfs balken springen op de fiets. Ik merkte meteen dat Fleur als een spons de tips opneemt en uitvoert. De weg is nog heel lang, maar ik heb er een goed oog in.”

Fleur stapt op 1 januari 2022 over van het Elboka Cycling Team, en zal dan eerstejaarsjuniore zijn. Ze wordt de tweede juniore binnen Pauwels Sauzen - Bingoal, naast onze zeventienjarige Nederlandse aanwinst Leonie Bentveld.