Manager Jurgen Mettepenningen telt af: “Ons jaar start nú”

Het streepjes trekken en aftellen zit er bíjna op: zondag schiet de Polderscross in Kruibeke dat jaardeel in gang waar het voor onze ploeg en onze manager Jurgen Mettepenningen állemaal om draait. Twee dagen voor de start van het crossseizoen, de traditionele vooruitblik met Jurgen:

“Plots is het daar: de cross. Niet alleen qua datum, maar ook qua weersomstandigheden. De zomer was lang en warm, maar ik ben al lang aan het uitkijken en toewerken naar deze week. Niet alleen voor onze eigen heren en dames, maar ook voor de concurrentie. Dat we zelf goed hebben gewerkt, dat weten we zeker. Maar ik kijk er naar uit om ook de anderen te kunnen taxeren.”

“We hebben niet stil gezeten, het voorbije half jaar. We reden mooie rittenkoersen, helemaal in functie van de cross. Nu komen we op ons terrein. Want dit is wat we zijn: een échte veldritploeg. Op onze manier. Het leverde ons de voorbije seizoenen zoveel successen op. Vorige winter nog zegekoning, en de leidersplaats bij de ploegen én de mannen op de wereldranglijsten.”

“Ik voelde de nervositeit in ons team de voorbije weken gezond stijgen. Ons jaar start nú. Vanaf zondag is het weer money time. Van zondag tot eind februari zitten we in de periode dat het moet gebeuren. Het komt er op neer meteen te tonen dat we er staan. Meteen te proberen onze prijzen veilig te stellen. Voor de fenomenen met nóg meer PK’s erbij gaan komen.”

“Ik heb er alle vertrouwen in. Met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout beschikken we de komende maanden over het gouden duo in de cross. Daar ben ik vast van overtuigd. Met daarnaast alle kansen voor Ryan Kamp, onze talentvolle derde man. En voor onze jongerenkernen, vol jong talent. Hopelijk kan ook Denise Betsema haar hoge niveau bestendigen, of nog verbeteren. Zij wordt omringd door heel veel jong vrouwelijk talent. Waaronder Fem van Empel, die tot 1 januari onze kleuren draagt.”

“Ik heb ook alle geloof in onze vernieuwde drietand in onze ploegleiding: Robby Cobbaert als nieuwkomer bij de mannen, Tom De Kort bij onze vrouwen, met de enorme ervaring van Mario De Clercq in steun. Nu al mijn grote dank aan alle staf en medewerkers van de ploeg. En aan alle sponsors. Tot zondag, op de cross!”