Michael denkt aan heuveletappes in vijfdaagse Baloise Belgium Tour

In de voorbereiding op het volgende crossseizoen zijn we inmiddels aan het hoogtepunt van onze zomer beland. Michael Vanthourenhout, onze Europese én Belgische kampioen cyclocross, kijkt uit naar de vijfdaagse Baloise Belgium Tour, die woensdag start.

Met de Luxemburgse Flèche du Sud en de Franse Tour d’Eure-et-Loir hebben onze mannen in de aanloop naar de Ronde van België al twee rittenkoersen in de benen, aangevuld met verschillende snelle eendagswedstrijden in eigen land. In Luxemburg eindigde Eli Iserbyt als vijfde in het klassement en zat Ryan Kamp enkele keren in de top tien in de sprints, in de Eure-et-Loir haalde Michael Vanthourenhout de top 10 van de lastigste heuveletappe.

Een opsteker voor Michael, die de Flèche du Sud moest missen door een tegensputterende knie, maar intussen de bevestiging kreeg dat hij zich over dat euvel geen zorgen hoeft te maken. “Ik had een beetje schrik voor die driedaagse in Frankrijk, maar het viel beter mee dan verwacht”, vertelt hij. “Ik had me wat gefocust op die heuvelrit op de tweede dag, en die ging ook oké. Ik en Eli zaten allebei nog in een kopgroep van een 25-tal renners.”

Ook in de Baloise Belgium Tour kijkt Michael als niet-sprinter vooral uit naar de heuvelachtige ritten: “De openingsetappe van morgen in Scherpenheuvel en de Ardennenrit zijn de lastigste dagen, denk ik. Morgen wordt een beetje afwachten: ik ken mijn weg niet echt in die streek, het is voor ons in het gedrum moeilijker om positie te kiezen tegen de WorldTour-ploegen, en het is ook afwachten hoeveel zin de WorldTour-renners hebben om in die rit al echt te koersen. Het zou ook een groepssprint kunnen worden.”

“Ik moet vooral aan de Ardennenrit van zaterdag denken. Die moet me wel liggen. Ik ga er net zoals in het verleden zo lang mogelijk proberen mee te gaan, al heb ik na de stage nog niet superveel bergop kunnen trainen. Dat voelde ik ook nog een beetje in de Eure-et-Loir.” Na de Ronde van België en het Belgisch kampioenschap in Izegem neemt Michael een korte rustpauze. Nadien bereidt hij zich via een hoogtestage in Livigno en de Tour Alsace voor op de start van het volgende crossseizoen.