Na trainingscrash afgelopen zomer start Denise iets later aan crossseizoen

Zoek in de eerste twee veldritweekends niet naar Denise Betsema in Beringen en Waterloo: door een trainingscrash afgelopen zomer start de Nederlandse veldrijdster van Pauwels Sauzen - Bingoal met een kleine vertraging aan het veldritseizoen. “Zodra ik aan de start sta, hoop ik dat aan honderd procent te kunnen doen.”

Twee maand terug werd Denise het slachtoffer van een stevige crash op training in haar woonplaats Texel. De gevolgen daarvan sleepten enkele weken aan: “Het was een flinke klap. Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen. Dat zette me verschillende stappen terug in mijn voorbereiding.”

Intussen is Denise weer volop aan het trainen. “Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan.”

Twee wedstrijden werden geschrapt: de Exact Cross van Beringen en de wereldbekeropener in het Amerikaanse Waterloo. “Een wereldbekermanche missen, is jammer. Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen. In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in het Nederlandse Oisterwijk. Een goeie test voor het materiaal en voor mijn lichaam, een week voor ik in Overijse mijn eerste grote cross rijd.”

(foto Photopress.be)