Nu al 18 tv-overwinningen, op naar 20?

Achttien zeges in tv-crossen met zes verschillende renners en rensters: de balans van Pauwels Sauzen - Bingoal dit seizoen is ongezien in het veldrijden. Toch is de honger van Jurgen Mettepenningen nog niet gestild. "Ik wil absoluut de kaap van de twintig ronden en minstens één eindklassement binnenhalen. Voor ons zijn het nog twee crossweekends met inzet."

De balans in de TV-crossen oogt indrukwekkend: een Europese titel bij de elite en twee wereldtitels bij de beloften. 36 podiumplaatsen bij de mannen en 20 bij de vrouwen. En dan 'vergeten' we nog de Europese beloftentitel van Ryan Kamp omdat die wedstrijd niet rechtstreeks op het scherm kwam. Als je dat als team realiseert met zeven renners, mag je spreken van een boerenjaar.

Toch blijft teammanager Jurgen Mettepenningen op scherp staan. "Ik wil niet dat er geslabakt wordt", vertelt hij. "Wat gewonnen tv-crossen betreft, wil ik heel graag de kaap van de twintig ronden. Er zijn nog acht kansen dus dat moet haalbaar zijn. Ook zestig podiumplaatsen moet kunnen. Los daarvan gaan we er alles aan doen zodat onze Eli Iserbyt die felbegeerde eindzege in de X2O Trofee binnenhaalt. Dat wordt het belangrijkste doel voor zondag."

Er staat in de Universiteitscross trouwens nog meer op het spel. In de strijd voor de tweede plaats in het regelmatigheidscriterium is Michael Vanthourenhout (derde) tot op negen seconden van Toon Aerts genaderd. Hoe fijn zou het zijn als Michael nog dat plekje kan opschuiven. Tot slot telt onze Texelse trots Denise Betsema 41 seconden achterstand op Lucinda Brand. Op het Brusselse parcours niet onoverbrugbaar. Het zou ook voor haar een extra bekroning van een topseizoen zijn.

Onze achttien tv-overwinningen tot dusver

Ethias Cross Lokeren: Eli Iserbyt
Ethias Cross Beringen: Denise Betsema
Superprestige Ruddervoorde: Eli Iserbyt
X2O Trofee Koppenberg: Eli Iserbyt
EK Rosmalen: Eli Iserbyt
Superprestige Niel: Laurens Sweeck
Ethias Cross Leuven: Laurens Sweeck
Superprestige Merksplas: Michael Vanthourenhout
X2O Trofee Kortrijk: Eli Iserbyt
Wereldbeker Tabor: Michael Vanthourenhout
Superprestige Boom: Eli Iserbyt
X2O Trofee Antwerpen: Denise Betsema
Wereldbeker Hulst: Denise Betsema
WK U23 mannen Oostende: Pim Ronhaar
WK U23 vrouwen Oostende: Fem van Empel
Superprestige Middelkerke: Denise Betsema
Superprestige Middelkerke: Laurens Sweeck
X2O Trofee Lille: Laurens Sweeck