Onze vrouwen krijgen deze zomer drie (tijdelijke) ploegmaats

Ellen Van Loy en Denise Betsema zijn deze zomer tijdelijk ploeggenotes. De vrouwen van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster verenigen zich tijdens het wegseizoen. Zaterdag rijden ze voor het eerst in hetzelfde shirt in de GP Ecostruct-Quality Select Cars.

Apart zijn beide damesteams voorlopig net iets te klein om startrecht te verkrijgen in hoger gequoteerde wedstrijden. Door een tijdelijke samenwerking is dat euvel opgelost. “En kunnen onze dames af en toe op een hoger niveau koersen”, aldus Stijn Van Hout, teammanager bij Vondelmolen-De Ceuster.

“Het is voor beide entiteiten inderdaad een meerwaarde dat we een volwaardig zomerprogramma kunnen afwerken”, voegt Jurgen Mettepenningen toe. “Al was het voor ons uiteraard wel belangrijk dat we in ons eigen shirt kunnen rijden en met onze eigen omkadering blijven werken.”

De vrouwen van Vondelmolen-De Ceuster koersen deze zomer dus in het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal. Tom De Kort en Stijn Van Hout zijn de komende maanden de ploegleiders van dienst. “Na het seizoen gaan we dit project zeker evalueren en bekijken we of we er de volgende zomers een vervolg kunnen aan breien”, besluit Mettepenningen.

De kern:
Denise Betsema
Fem van Empel
Laura Verdonschot
Maud Kaptheijns

Ellen Van Loy
Suzanne Verhoeven
Julie Brouwers

Voorlopig programma:
8/5: GP Ecostruct-Quality Select Cars
5/6: Dwars door het Hageland
19-20/6: Nationale kampioenschappen
8-11/7: Baloise Ladies Tour