Rotselaar schiet samen met oefenkoersen onze zomer op gang

Eindelijk is het zover: de start van ons wegseizoen. De Grote Prijs Vermarc Sport in Rotselaar is zondag het startsein van twee zomermaanden met behoorlijk wat competitie, om ons verder voor te bereiden op de start van het volgende veldritseizoen.

Zelden wordt er zo hard uitgekeken naar een koers van amper 154 kilometer als naar de wedstrijd in het Brabantse Rotselaar van zondag. Voor wegrenners is het door de hele coronacrisis drieëneenhalve maand geleden dat ze nog eens een rugnummer mochten opspelden, onze crossers hebben het liefst tien maand zonder wegkoers moeten doen. “Dat gaat raar zijn: weer bochten nemen aan hoge snelheid, weer in een peloton koersen, …”, voorspelt ploegleider Gianni Meersman. “Maar afgaand op onze teamtrainingen, is het vormpeil van onze renners wel heel goed.”

Het wordt in de huidige omstandigheden uiteraard wel een vreemde wedstrijdbeleving voor ons jonge achttal, waarvan streekrenner Laurens Sweeck zondag het speerpunt is. “Alleen al de manier waarop we ons naar de wedstrijd moeten begeven. Iedereen van het team, in één groep, samen binnenrijden via het verplichte PPO-punt. Andere voertuigen of mensen geraken niet op de parking.” Ongewone omstandigheden, maar uiteraard zijn we maar wat blij dat we weer mogen koersen. Net als in de oefenkoersen bij de contractloze renners later deze maand. “Gelukkig zijn die er. Anders hadden we deze maand ook amper kunnen koersen. Nog eens opbouwen naar een koers, nog eens diep gaan en gewoon geraken aan de verzuring: we zijn blij dat we het mogen doen.”

In augustus schakelen we qua programma dan een extra tandje bij, want de geplande kalender met daarin twee rittenkoersen is intussen bevestigd. Het voorlopige schema voor de oefenwedstrijden in juli, en onze opstellingen voor augustus, vindt u hieronder. Voor Jelle Camps (rugblessure) en onze buitenlanders Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Luke Verburg, Tomas Kopecky, Denise Betsema en Maud Kaptheijns zit koersen er buiten de GP Vermarc nog niet meteen in: de oefenkoersen staan enkel open voor renners die in België wonen.

Selectie GP Vermarc Sport Rotselaar (5/7)

Laurens Sweeck, Dieter Vanthourenhout, Anton Ferdinande, Toon Vandebosch, Jarno Bellens, Witse Meeussen, Luke Verburg, Pim Ronhaar.

Oefenwedstrijden juli:

5/7 Zolder: Laura Verdonschot
10/7 Zolder: Laurens Sweeck, Toon Vandebosch
12/7 Iddergem: Michael Vanthourenhout, Anton Ferdinande
17/7 Zolder: Laurens Sweeck, Jarno Bellens
18/7 Kruisem U23: Witse Meeussen
19/7 Kerniel: Laurens Sweeck, Jarno Bellens, Toon Vandebosch
19/7 Kruisem: Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Anton Ferdinande
21/7 Herzele: Laura Verdonschot
26/7 Nieuwrode: Laurens Sweeck, Jarno Bellens, Toon Vandebosch, Witse Meeussen
26/7 Kemmel: Eli Iserbyt
26/7 Zolder: Laura Verdonschot
29/7 Schoonderbuken: Witse Meeussen

Teamprogramma augustus (en de voorlopige selecties):

1/8 Heistse Pijl: Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Toon Vandebosch, Anton Ferdinande, Jarno Bellens, Witse Meeussen
5 tot 9/8: Ronde van Vlaams Brabant: Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Jarno Bellens, Anton Ferdinande, Witse Meeussen
15/8 Dwars door het Hageland: Laurens Sweeck, Jarno Bellens, Luke Verburg, Tomas Kopecky, Anton Ferdinande, Witse Meeussen en een nog aan te duiden renner.
16 tot 19/8 Tour de Wallonie: Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Ryan Kamp, Toon Vandebosch, Pim Ronhaar en een nog aan te duiden renner.