Shanyl boekte al elf zeges in vijf maand

Het enige nieuweling-meisje in ons team, Shanyl De Schoesitter, blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Sinds haar komst op 1 januari bij ons team behaalde Shanyl al elf zeges, en dat in vier verschillende disciplines. “Het is echt mooi om in deze trui rond te rijden”, geniet ze van haar verblijf in onze ploeg.

De mooiste van de elf overwinningen moet ongetwijfeld de Belgische veldrittitel begin dit jaar geweest zijn, in Middelkerke. Sinds Shanyl op 1 januari bij ons aansloot won ze vijfmaal in de cyclocross, maar ze behaalde nadien ook zeges op de mountainbike (viermaal), in het tijdrijden (het Oost-Vlaams kampioenschap) en zelfs in een gravelrace. Op de MTB mocht ze trouwens ook juichen in het buitenland: in UCI-wedstrijden in Frankrijk en in Spanje.

“Ik vind het leuk om verschillende disciplines te combineren”, vertelt Shanyl. “Ik kan nog niet echt kiezen, al spreekt in de zomer het mountainbiken me het meeste aan. Maar er dan ook nog eens een tijdrit of een gravelrace bijnemen, dat vind ik leuk. Dit weekend doe ik weer iets nieuws: het Belgisch kampioenschap mountainbike shorttrack in Genk. Benieuwd wat dat geeft. Daags nadien rijd ik het Vlaams kampioenschap op de weg in Boezinge.”

Nadien volgt er een rustperiode: als studente economische wetenschappen begint Shanyl dan aan haar examens. Ze kijkt daarna al uit naar het veldritseizoen, waarin ze de overstap naar de juniorescategorie maakt. “Dan zal ik grotere wedstrijden kunnen rijden, voor het eerst met de elite. En met meer publiek. Daar ga ik automatisch sneller van rijden. Ik kijk er ook naar uit om dan Fleur en Leonie meer te zien. Op stage in Mallorca leerde ik de mensen in de ploeg ook al beter kennen. Zo krijg je echt dat groepsgevoel.”

Intussen geniet Shanyl volop van haar eerste maanden in onze ploeg: “Het is echt mooi om in deze trui rond te rijden. Mensen kijken nu anders naar me. Recent kwam er nog een jongetje naar me toen ik aan het trainen was in het bos, helemaal onder de indruk omdat ik bij Pauwels Sauzen - Bingoal rijd. Ik heb hem mijn drinkbus gegeven.”