Tiendaagse stage zit erop, op naar het wegseizoen!

Nog ruim vier maand tot de start van het volgende veldritseizoen, maar onze vakantie zit er al lang op. Na een geslaagde stage op Spaanse bodem start het wegseizoen voor onze mannen morgen woensdag op een ons bekende plek: Ruddervoorde!

Onze vrouwen én mannen hebben een geslaagde tiendaagse stage in het Spaanse Altea (vlakbij Calpe) achter de rug. Die verliep uitstekend: “Goed weer, pefecte omstandigheden: we hebben ons ding kunnen doen”, blikt onze mannenploegleider Robby Cobbaert terug. “Iedereen is beter geworden op stage. We hebben er veel bergop getraind, dus is het nu zaak wedstrijdritme op te doen. Ruddervoorde en Rotselaar zijn goeie wedstrijden om weer snelheid op te pikken.”

Er staan deze zomer vijf rittenkoersen op het programma van onze mannen: de Luxemburgse Flèche du Sud, de Franse Tour d'Eure-et-Loir en de Tour Alsace, en in eigen land de Baloise Belgium Tour en de Province Cycling Tour. Die laatste wedstrijd, de voormalige Ronde van Luik, krijgt onze U23-jongens aan de start, onze profs richten zich op de vier andere meerdaagse wedstrijden.

Robby – vorig jaar zelf nog in het peloton als wegrenner – hoopt dat we ons na een erg geslaagde winter ook in de zomer kunnen laten opmerken: “Mee koers maken in de kleinere wedstrijden en ons laten zien in de aanval in een koers als de Ronde van België: dat moet onze ambitie zijn. Na het BK in Izegem volgt een korte rustperiode voor onze profrenners, en nadien gaat de focus weer helemaal op de cross.”

Leuke nieuwigheid op ons programma: drie gravelwedstrijden voor de UCI Gravel World Series, te beginnen zaterdag in het Duitse Aachen tijdens het 3Rides bikefestival. “Een beetje variatie in het zomerprogramma is tof”, vertelt Robby erover. “Onze renners waren vragende partij, en ook voor onze teampartners is het leuk: het gravelracen is in.” Offroad koersen doen we in de zomer op de nieuwe Ridley Grifn.

Het volledige zomerprogramma van onze mannen vindt u via deze link. Voor het wegseizoen sloten drie jonge, talentvolle wegrenners aan: Angelo Van Den Bossche, Lucas Van Der Vreken en Matti Van Speybroek. Onze vrouwen bereiden zich op de volgende winter voor met verschillende weg- en MTB-wedstrijden, en dat enerzijds als lid van een nationale selectie of als gastrenster bij het Duolar-Chevalmeire team, en anderzijds met individuele wedstrijden in onze kledij.