Toptalent Yordi Corsus minstens tot eind 2026 in onze veldritpiramide

Belgisch junioreskampioen veldrijden Yordi Corsus heeft zijn verblijf binnen de veldritpiramide van manager Jurgen Mettepenningen verlengd tot eind 2026. De zestienjarige Wiekevorstenaar, die geboekt staat als een groot veldrittalent, blijft als junior in de kledij fietsen van opleidingsclub Bert Containers - Doltcini, om daarna de overstap te maken naar Pauwels Sauzen - Bingoal.

Corsus zorgde begin 2022 niet alleen voor een uitschieter door als eerstejaarsjunior de Belgische veldrittitel te veroveren voor de neus van één jaar oudere concurrenten, maar hij bevestigde ook de rest van het seizoen, met nog eens drie UCI-overwinningen en een rist podiumplaatsen. Dat levert hem nu een verlengde overeenkomst op tot einde 2026, met de garantie dat Yordi een deel van die termijn als profrenner deel zal uitmaken van Pauwels Sauzen - Bingoal.

Jurgen Mettepenningen, algemeen manager: “Ik ben heel tevreden: Yordi hoorde als eerstejaarsjunior al tot de top van zijn categorie. In mijn ogen is hij een groot talent. Dankzij deze verlengde overeenkomst kan hij zich nu zonder druk verder blijven ontwikkelen binnen onze ploeg. Zo worden de investeringen die we doen met opleidingsteam Bert Containers - Doltcini opnieuw beloond met de ontluiking van een nieuw talent dat doorstroomt naar Pauwels Sauzen - Bingoal.”

Yordi Corsus: “Dit is een mooi moment in mijn carrière. Een grote kans om meer dan vier jaar verder te blijven groeien binnen deze ploeg. Ik fiets al jaren voor deze ploeg en voel me hier heel goed. De evolutie die ik de voorbije seizoenen binnen de ploeg heb gemaakt, is groot. Afgelopen winter was mijn beste ooit. Ik heb mezelf een heel seizoen verbaasd. En nu ik weet dat ik nog meer dan vier jaar kan blijven, kan ik rustig verder blijven werken, hopelijk naar een mooie carrière.”