Wegen met Laurens Sweeck scheiden op 1 september

Pauwels Sauzen - Bingoal en Laurens Sweeck gaan niet eind dit jaar, maar reeds op 1 september uit elkaar. Dat kwamen beide partijen overeen.

Het was al langer beslist dat er geen vervolg zou komen aan de samenwerking tussen ons veldritteam en Laurens Sweeck, waarvan de overeenkomst eind 2022 afliep. In onderling overleg werd nu overeen gekomen dat dat vertrek dus nog iets vroeger zal plaatsvinden: op 1 september, voor de start van het komende veldritseizoen.

Teammanager Jurgen Mettepenningen: “We zijn ervan overtuigd dat op 1 september al uit elkaar gaan, het beste is voor beide partijen. Ik heb heel veel vertrouwen in de kwaliteiten van Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp, de profs waarmee we het nieuwe crossseizoen gaan aanvatten. En Laurens Sweeck kan van bij de seizoensstart meteen bij zijn nieuwe ploeg integreren en hoeft zo niet op 1 januari de logistiek moeilijke overstap te maken. Het is voor de spankracht van de sport ook beter dat de betere renners verspreid zitten over verschillende teams, zeker aangezien de veldrittop momenteel uitgedund is door de problematiek van Toon Aerts.”

Het komende veldritseizoen start op 18 september in Kruibeke. In de aanloop daarnaartoe werken onze renners momenteel een specifieke crossstage af in de Ardennen.

(foto Photopress.be)