Zieke Denise Betsema niet op WK in Fayetteville

Helaas geen Denise Betsema, straks op de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Fayetteville. Door ziekte reist de Nederlandse van Pauwels Sauzen - Bingoal niet af naar de VS. Het gaat niet om Covid-19.

Betsema, vorig jaar op het WK in Oostende nog goed voor brons, werd in de loop van maandag flink ziek. Een PCR-test toonde intussen aan dat het niet om een Covid-19-besmetting gaat, maar toch besliste Denise in overleg met de ploegleiding van Pauwels Sauzen - Bingoal en de Nederlandse wielerbond KNWU om door de koorts forfait te geven voor de reis naar de Verenigde Staten, die de Nederlandse delegatie vandaag maakt.

“Een beslissing uit respect voor de andere Nederlandse atleten op diezelfde vlucht, en omdat er door het reizen en de jetlag te weinig hersteltijd zou zijn om zaterdag nog volledig fit aan de start te komen van haar WK”, verklaart Tom De Kort, damesploegleider bij Pauwels Sauzen - Bingoal. “Dat Denise maandag ziek werd, verklaart ook de ontgoochelende wereldbekermanche van Hoogerheide.”